Ο Αλόνσο παραδέχθηκε ότι είχε συνομιλίες με άλλες ομάδες πριν ανανεώσει με την Aston Martin

Φερνάντο Αλόνσο

i

©Photo by Kym Illman/Getty Images

Ο Αλόνσο παραδέχθηκε ότι είχε συνομιλίες με άλλες ομάδες πριν ανανεώσει με την Aston Martin

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:27 - 23.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:31 - 23.04.2024

Ο Φερνάντο Αλόνσο αποκάλυψε πως είχε συνομιλίες με άλλες ομάδες πριν υπογράψει την ανανέωσή του με την Aston Martin.

Ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα στη φετινή «Silly Season» της Formula 1 βρήκε αγωνιστική στέγη για την επόμενη σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Φερνάντο Αλόνσο ανανέωσε τη συνεργασία του με την Aston Martin και θα παραμείνει σε αυτή τουλάχιστον μέχρι το 2026. Έτσι ο Ισπανός έβαλε τέλος στις φήμες για το μέλλον του, ανακοινώνοντας μια πολυετή επέκταση του συμβολαίου του, δεσμεύοντάς τον στην ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (2005, 2006) πήγε στην Aston Martin το 2023 και κατάφερε να την οδηγήσει στην 5η θέση των κατασκευαστών, ενώ ο ίδιος τερμάτισε 4ος πίσω από Μαξ Φερστάπεν, Σέρχιο Πέρες και Λιούις Χάμιλτον.

Το όνομά του Ισπανού συνδέθηκε και με άλλες ομάδες του grid, όπως η Red Bull και η Mercedes. Ο ίδιος μάλιστα είχε παραδεχθεί πως πέρασε από το μυαλό του να αποσυρθεί από τη Formula 1. Ωστόσο η φλόγα και το πάθος μέσα του και όπως ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες, υπέγραψε το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του με την βρετανική ομάδα.

Ο Αλόνσο σε πρόσφατες δηλώσεις του αποκάλυψε πως είχε συνομιλίες με άλλες ομάδες, προτού υπογράψει την ανανέωσή του με την Aston Martin.

«Μίλησα και με άλλες ομάδες, το παραδέχομαι. Νομίζω πως είναι λογικό να κάνω διαπραγματεύσεις και με άλλους. Πρέπει πάντα να υπάρχει μια ισορροπία σε αυτές τις περιπτώσεις και να βλέπει ο κάθε οδηγός τι ισχύει στην αγορά. Πρέπει να ακούμε τους πάντες. Πρόκειται για μία κανονική διαδικασία και πιστεύω πως είναι σωστό να ακούς όλες τις προσφορές και το πώς κινείται η αγορά.

Στο μυαλό μου, η Aston Martin ήταν η πιο λογική επιλογή. Ένιωσα πως με ήθελε περισσότερο απ’ όλους η Aston Martin. Όλες οι υπόλοιπες συζητήσεις που είχα ήταν χαλαρές, δεν έβαλα κάποιο συμπέρασμα. Με την Aston Martin η επιθυμία να δουλέψουμε μαζί ήταν εμφανής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλόνσο.