Formula 1: Η βαθμολογία σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το γκραν πρι της Κίνας

Γκραν πρι Κίνας 2024

i

©Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Formula 1: Η βαθμολογία σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το γκραν πρι της Κίνας

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:49 - 21.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:28 - 21.04.2024

Δείτε τους πίνακες βαθμολογίας για οδηγούς και ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα Formula 1, έπειτα από τη νίκη του Μαξ Φερστάπεν στο GP της Κίνας.

Την δεύτερη διαδοχική νίκη του και τέταρτη στους πέντε εφετινούς αγώνες της Formula 1 πανηγύρισε το πρωί της Κυριακής (21/4) ο Μαξ Φερστάπεν στο κινεζικό γκραν πρι, το οποίο διεξήχθη στη Σανγκάη, για πρώτη φορά μετά το 2019.

Ο τρεις παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull εκκίνησε από την πολ ποζίσιον και, παρά τις δύο επανεκκινήσεις του αγώνα από ισάριθμα αυτοκίνητα ασφαλείας, έφτασε χωρίς... προβλήματα στην τελική επικράτηση.

Στη 2η θέση της τελικής κατάταξης τερμάτισε ο Λάντο Νόρις με τη McLaren, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Σέρχιο Πέρες με τη δεύτερη Red Bull.

Στη βαθμολογία των οδηγών ο Φερστάπεν βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα των οδηγών με 110 βαθμούς. Στη 2η θέση είναι ο ομόσταβλός του, Πέρες, ο οποίος έφτασε τους 85 πόντους, ενώ τρίτος είναι ο Λέκλερ με 76. Ακολουθεί ο Σάινθ με 69 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί πως τον βαθμό για τον ταχύτερο γύρο πήρε ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin.

Στους κατασκευαστές, η Red Bull έφτασε τους 195 βαθμούς, ενώ η Scuderia Ferrari ακολουθεί στη 2η θέση με 151. Στην 3η θέση η McLaren με 96.

Επόμενος αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 είναι το γκραν πρι του Μαϊάμι, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το τριήμερο 3-5 Μάϊου.

Δείτε τις βαθμολογίες σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το GP της Κίνας:

Tags: