Η απάντηση του Σάινθ για την κίνηση στον Λεκλέρ

Κάρλος Σάινθ

i

©Scuderia Ferrari

Η απάντηση του Σάινθ για την κίνηση στον Λεκλέρ

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:40 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:42 - 20.04.2024

Ο Κάρλος Σάινθ τοποθετήθηκε για τη «μάχη» του με τους Φερνάντο Αλόνσο και Σαρλ Λεκλέρ στον Αγώνα Σπριντ της Κίνας.

Τρεις γύρους πριν το τέλος του Αγώνα Σπριντ του GP της Κίνας, ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν επικεφαλής σε ένα «τρενάκι» τεσσάρων μονοθεσίων εμπρός από τους Κάρλος Σάινθ, Σέρχιο Πέρες και Σαρλ Λεκλέρ. 

Ωστόσο η επίθεση του Σάινθ στο συμπατριώτη του δεν ήταν επιτυχημένη, καθώς έληξε με σύγκρουση των δύο Ισπανών. Αυτή η επαφή οδήγησε τον Αλόνσο στην εγκατάλειψη από το υπόλοιπο του Αγώνα Σπριντ λόγω κλαταρίσματος.

Ο Πέρες το εκμεταλλεύτηκε αυτή την συγκυρία και προσπέρασε και τους δύο, ενώ λίγο αργότερα ο Λεκλέρ επιτέθηκε στον Σάινθ από την εξωτερική στη στροφή 13.

Ο Μονεγάσκος στον 17ο γύρο προσπέρασε τον Ισπανό με μία εξαιρετική κίνηση στη στροφή 2 για να ανεβεί στην 4η θέση. Παρά το γεγονός ότι ο Λεκλέρ πέρασε τον Σάινθ είχε πολλά παράπονα από την συμπεριφορά του στην πίστα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Σάινθ ρωτήθηκε από το Sky Sports  για τις μάχες που έδωσε με τους Αλόνσο και Λεκλέρ.

«Είχα μια καλή εκκίνηση και πίεζα σκληρά. Ήξερα πως αν κάνω κάποια προσπεράσματα θα κέρδιζα τον αγώνα. Εκεί έφθειρα λίγο τα ελαστικά μου κι έπειτα έπρεπε να κάνω συντήρηση. Έπιασα μετά τον Φερνάντο και έκανα μια πολύ καλή κίνηση από την εξωτερική στη στροφή 7.

Η κίνησή του πάνω μου ήταν “όλα η τίποτα”. Μας κατέστρεψε τον αγώνα αυτό που έκανε στη στροφή 9 και μου προκάλεσε ζημιά και είχα πολλή σκόνη στα ελαστικά μου. Έκανε ό,τι μπορούσα για να αμυνθώ μετά. Είχα μια στιγμή με τον Σαρλ και ζητώ συγγνώμη αν ξεπέρασα τα όρια. Όλοι σήμερα αγωνιστήκαμε πολύ σκληρά. Προσπάθησα όσο μπορούσα να έχω τον έλεγχο», είπε ο Ισπανός.