Άνετη νίκη για τον Φερστάπεν στο Σπριντ της Σαγκάης

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull Content Pool

Άνετη νίκη για τον Φερστάπεν στο Σπριντ της Σαγκάης

Άγγελος Φραγκισκάτος 07:02 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 07:35 - 20.04.2024

Παρά το γεγονός ότι εκκίνησε από την 4η θέση, ο Μαξ Φερστάπεν δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει το πρώτο φετινό Σπριντ της Formula 1, στο GP της Κίνας.

Ο πρώτος Αγώνας Σπριντ για φέτος στη Formula 1 το γκραν πρι της Κίνας, είχε θέαμα και μάχες, όμως τον συνηθισμένο νικητή, που δεν θα είναι ο άλλος από τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής παρά το γεγονός ότι εκκίνησε από την 4η θέση του grid, δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Αγώνα Σπριντ της Κίνας. Έτσι ο Ολλανδός πιλότος με αυτή την πρωτιά πήρε 8 βαθμούς.

Ο Λιούις Χάμιλτον με το πρώτο μονοθέσιο της Mercedes πανηγύρισε την επιστροφή του στα θετικά αποτελέσματα, καθώς το πέσιμο της καρό σημαίας τον είδε να τερματίζει στην 2η θέση.

Ωστόσο για την τρίτη και τελευταία θέση του βάθρου δόθηκε πολύ μεγάλη μάχη ανάμεσα σε τέσσερις οδηγούς.

Ο Φερνάντο Αλόνσο στο μεγαλύτερο μέρος του Σπριντ ήταν στην 3η θέση, ο οποίος δεχόταν μεγάλη πίεση από τον Κάρλος Σάινθ. Πίσω από τον πιλότο της Scuderia Ferrariακολούησαν οι Σέρχιο Πέρες και Σαρλ Λεκλέρ.

Στον 16ο γύρο του Σπριντ ο Σάινθ έκανε την κίνηση για να περάσει τον Αλόνσο, όμως δεν τα κατάφερε. Η κίνηση του πρώτου έδωσε την ευκαιρία στον Πέρες να τους προσπεράσει και τους δύο. Έτσι ο Μεξικανός της Red Bull κατέλαβε την 3η θέση.

Μάλιστα η μονομαχία αυτή επέφερε την εγκατάλειψη του Αλόνσο έπειτα από επαφή με τον Σάινθ. Αυτή η εξέλιξη είχες ως αποτέλεσμα οι δύο Ferrari να παλέψουν για την 4η θέση.

Ο Σαρλ Λεκλέρ με μια καταπληκτική κίνηση πέρασε τον ομόσταβλό του, Κάρλος Σάινθ και τερμάτισε εκείνος στην 4η θέση της τελικής κατάταξης.

Ο Λάντο Νόρις, κάτοχος της σημερινής πολ ποζίσιον, τερμάτισε στην 6η θέση, καθώς στην εκκίνηση έχασε την πρωτοπορία του αγώνα από τον Λιούις Χάμιλτον.

Ακολούθησαν οι Όσκαρ Πιάστρι (McLaren), Τζορτζ Ράσελ (Mercedes) και ο τοπικός ήρωας Γκουάνγιου Ζου (Kick Sauber).

Η δράση στην πίστα της Σαγκάης συνεχίζεται με τις δοκιμές κατάταξης εν όψει του «κυρίως» αγώνα της Κυριακής (21/4), που θα διεξαχθούν στις 10:00 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Tags: