Φερστάπεν: «Ήταν δύσκολα τα πράγματα στην αρχή, αλλά στην πορεία βελτιώθηκε η απόδοση του μονοθεσίου»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Φερστάπεν: «Ήταν δύσκολα τα πράγματα στην αρχή, αλλά στην πορεία βελτιώθηκε η απόδοση του μονοθεσίου»

Άγγελος Φραγκισκάτος 07:50 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 07:53 - 20.04.2024

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μαξ Φερστάπεν μετά την άνετη επικράτησή του στον Αγώνα Σπριντ της Κίνας.

Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει άλλη μία νίκη, και να πάρει τους 8 βαθμούς του μικρού αυτού σημερινού αγώνα των 19 γύρων.

Ο Ολλανδός πιλότος εκκίνησε από την 4η θέση του grid, αλλά γρήγορα κέρδισε θέσεις, εκμεταλλευόμενος και τη μάχη ανάμεσα στον Λιούις Χάμιλτον και τον Λάντο Νόρις στην εκκίνηση, και από τη στιγμή που βρέθηκε μπροστά δεν ξανακοίταξε πίσω.

«Οι πρώτοι γύροι ήταν γεμάτοι δράση, με τους οδηγούς τόσο μπροστά μου όσο και τον Σάινθ πίσω μου να πιέζουν.

Ήταν δύσκολα τα πράγματα για μένα στην αρχή, αλλά στην πορεία βελτιώθηκε η απόδοση του μονοθεσίου και ένιωσα πιο άνετα με την ισορροπία του. Πήραμε χρήσιμα δεδομένα για τον αγώνα της Κυριακής», ανέφερε ο 26χρονος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Για τον αγώνα της Κυριακής (21/4, 10:00), ο Ολλανδός πιλότος ανέφερε: «Οι κατατακτήριες είναι σημαντικές προκειμένου να εξασφαλίσεις μία καλή θέση εκκίνησης στο grid. Ο άνεμος αλλάζει διαρκώς και δυσκολεύει την οδήγηση του μονοθεσίου».

Σύμφωνα με τον Φερστάπεν, το θέμα με την απόδοση της μπαταρίας στην RB20 παρουσιάστηκε μόνο στους δύο πρώτους γύρους. «Μόλις το λύσαμε όλα πήγαν καλά», πρόσθεσε ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Η δράση στην πίστα της Σαγκάης συνεχίζεται με τις δοκιμές κατάταξης εν όψει του «κυρίως» αγώνα της Κυριακής (21/4), που θα διεξαχθούν στις 10:00 το πρωί ώρα Ελλάδας.