Ο Νόρις είχε βάλει στοίχημα πως θα τερμάτιζε 35 δευτερόλεπτα πίσω από τις Ferrari στο GP της Κίνας

Λάντο Νόρις

i

©Photo by Fred Lee/Getty Images

Ο Νόρις είχε βάλει στοίχημα πως θα τερμάτιζε 35 δευτερόλεπτα πίσω από τις Ferrari στο GP της Κίνας

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:14 - 21.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:17 - 21.04.2024

Ο Λάντο Νόρις δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του με το γεγονός ότι ανέβηκε στο βάθρο του γκραν πρι της Κίνας.

Ο Λάντο Νόρις βρίσκεται σε «πελάγη ευτυχίας» μετά την ολοκλήρωση του πέμπτου αγώνα του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1, το GP της Κίνας.

Ο Βρετανός πιλότος έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα και τερμάτισε στην 2η θέση, πίσω μόνο από τον νικητή του αγώνα, Μαξ Φερστάπεν. Μάλιστα ο Νόρις αναδείχθηκε και ως Driver of the Day από τους φίλους της Formula 1.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Νόρις ρωτήθηκε από τον Νίκο Ρόσμπεργκ για το πώς έζησε τον αγώνα στην Κίνα: «Ένιωσα πολύ καλά. Είμαι έκπληκτος και πολύ χαρούμενος. Η ομάδα το άξιζε, έκαναν καλά pit-stops. Σήμερα λειτούργησαν όλα πολύ καλά, δεν ξέρω το γιατί.

Δεν περίμενα να έχουμε αυτόν τον αγώνα. Κατάφερα να κάνω καλή διαχείριση ελαστικών, το οποίο ήταν πιο εύκολο από χθες. Κατάφερα να πιέσω πολύ το μονοθέσιο. Ήταν μια πολύ καλή ημέρα συνολικά και πήραμε πολλούς βαθμούς».

Ερωτηθείς σχετικά με το τι περίμενε από τον αγώνα, ο πιλότος της McLaren είπε: «Είμαι έκπληκτος από πολλά πράγματα. Την έλλειψη ρυθμού από τη Mercedes, τον καλό ρυθμό μας και συγκριτικά με τη Red Bull επίσης. Είχα ήδη ετοιμάσει τα πράγματά μου για να φύγω νωρίς γιατί δεν περίμενα να είμαι στο βάθρο. Είναι μια ευχάριστη έκπληξη και αυτό δείχνει πως η ομάδα έκανε καλή δουλειά».

Τέλος, ο Ρόσμπεργκ τον ρώτησε γιατί περίμενε να είναι εκτός βάθρου η McLaren στην Κίνα και πίσω για παράδειγμα από τις Ferrari. Ο Νόρις απάντησε: «Έβαλα στοίχημα για το πόσο πίσω από τις Ferrari θα τερματίσω τον αγώνα. Πίστευα πως θα ήμουν 35 δευτερόλεπτα πίσω τους και ήμουν πολύ λάθος στην πρόβλεψή μου. Χάρηκα πολύ που ήμουν λάθος».