Φερστάπεν: «Μπορούσα να κάνω με το μονοθέσιο ό,τι ήθελα»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Photo by Peter Fox/Getty Images

Φερστάπεν: «Μπορούσα να κάνω με το μονοθέσιο ό,τι ήθελα»

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:11 - 21.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:12 - 21.04.2024

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαξ Φερστάπεν, μετά την άνετη νίκη του στο γκραν πρι της Κίνας.

Ο Μαξ Φερστάπεν δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει στο γκραν πρι της Κίνας την 4η φετινή του νίκη σε 5 αγώνες και την 58η της καριέρας του, σε έναν αγώνα που έγινε απρόβλεπτος με δύο διαδοχικά οχήματα ασφαλείας.

«Το συναίσθημα είναι φανταστικό, όλο το τριήμερο ήμασταν απίστευτα γρήγοροι. Η απόδοση του μονοθεσίου ήταν πολύ καλή με κάθε γόμα ελαστικών, ενώ και στις επανεκκινήσεις μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας τα πήγαμε πολύ καλά. Μπορούσα να κάνω με το μονοθέσιο ό,τι ήθελα. Τέτοιοι αγώνες είναι εξαιρετικοί σε αίσθηση», ανέφερε ο οδηγός της Red Bull μετά το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ερωτηθείς από τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2016, Νίκο Ρόσμπεργκ σχετικά με την ανησυχία που εξέφρασε λίγους γύρους πριν τον τερματισμό ότι πέρασε πάνω από θραύσματα άλλων μονοθεσίων, ο Φερστάπεν είπε: «Πάντα ακούς διάφορους θορύβους. Βέβαια μου έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν και τα ελαστικά κράτησαν μέχρι τον τερματισμό. Όταν περνάς πάνω από θραύσματα με 300 χλμ/ώρα, είναι πιθανό να έχεις κάποιο κλατάρισμα. Ήθελα απλά να διπλοτσεκάρω».

Τέλος, ο Ολλανδός της Red Bull μίλησε για τον επόμενο αγώνα, το γκραν πρι του Μαϊάμι, την Κυριακή του Πάσχα (5 Μαΐου), λέγοντας: «Συνήθως είναι ένας καλός αγώνας για εμάς, έχει όμως η συγκεκριμένη πίστα τις δυσκολίες της. Θα είναι ένα τρελό και... πολυάσχολο τριήμερο», πρόσθεσε.