Ο Χούλκενμπεργκ ισοφάρισε ένα αρνητικό ρεκόρ

Νίκο Χούλκενμπεργκ

i

©Photo by Lars Baron/Getty Images

Ο Χούλκενμπεργκ ισοφάρισε ένα αρνητικό ρεκόρ

O Νίκο Χούλκενμπεργκ ισοφάρισε το ρεκόρ του Αντρέα Ντι Κέσαρις για τους περισσότερους αγώνες χωρίς νίκη στην Formula 1.

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ πέτυχε ένα αρνητικό ρεκόρ στη Formula 1 μετά την ολοκλήρωσή του στο γκραν πρι της Κίνας. Το συγκεκριμένο GP σηματοδότησε το 208ο του Γερμανού πιλότου και σε αυτό το διάστημα, ο 36χρονος δεν έχει κερδίσει ούτε έναν αγώνα.

Ο Χούλκενμπεργκ έχει πλέον ανταποκριθεί σε ένα μακροχρόνιο ρεκόρ που κατείχε ο Αντρέα Ντε Κέσαρις για τα περισσότερα γκραν πρι που ξεκίνησε χωρίς νίκη σε αγώνα. Το όνομα του Ντε Κέσαρις ήταν στην κορυφή της λίστας για περισσότερα από 30 χρόνια, αλλά τώρα έχει τον Γερμανό για παρέα.

Σε περίπτωση που ο Χούλκενμπεργκ δεν καταφέρει να κερδίσει στον επόμενο γύρο στο Μαϊάμι, μια κατάσταση που είναι πολύ πιθανή λόγω του τρέχοντος ρυθμού του Haas, ο Γερμανός θα περάσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Όπως φαίνεται στον παραπάνω πίνακα, ο Χούλκενμπεργκ είναι ο μόνος οδηγός μέσα στο top 10 που επίσης δεν έχει καταφέρει να τερματίσει στο βάθρο κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Ο Γερμανός έχει επίσης το ατυχές ρεκόρ των περισσότερων αγώνων χωρίς τερματισμό στο βάθρο, το οποίο σημείωσε το 2016. Ο επόμενος εν ενεργεία οδηγός που δεν έχει ακόμη τερματίσει στο βάθρο είναι ο Γιούκι Τσουνόντα της RB με 68 εκκινήσεις.

Αναλυτικά οι οδηγοί με τα περισσότερα GP χωρίς νίκη:

1 Αντρέα Ντι Κέσαρις 208

2 Νίκο Χούλκενμπεργκ 208

3 Νικ Χάιντφελντ 183

4 Ρομέν Γκροζάν 179

5 Κέβιν Μάγκνουσεν 168

6 Μάρτιν Μπραντλ 158

7 Λανς Στρολ 148

8 Ντέρεκ Γουόργουικ 146

9 Ζαν-Πιερ Ζαριέ 134

10 Έντι Σίβερ 132