Αλόνσο και AMR23 «έκλεψαν» την παράσταση
i

AMR23/ ©Aston Martin

Αλόνσο και AMR23 «έκλεψαν» την παράσταση

Δημήτρης Μπαλής 11:40 - 14.02.2023 / Ανανεώθηκε: 15:29 - 14.02.2023

Αποκαλύφθηκε το νέο μονοθέσιο της Aston Martin, με τον Φερνάντο Αλόνσο να εμφανίζεται αισιόδοξος.

Σειρά της Aston Martin να παρουσιάσει το δικό της «όπλο» ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Formula 1. Τα αποκαλυπτήρια της AMR23 έγιναν στο νέο εργοστάσιο, το οποίο θα πάρει την τελική του μορφή λίγους μήνες αργότερα. Αξίζει να τονιστεί ότι εργασίες θα γίνονται και αφού αρχίσει η νέα σεζόν, με τις τελευταίες πινελιές να μπαίνουν τον άνοιξη. Το 2024, μάλιστα, θα είναι έτοιμα προς χρήση τόσο η αεροδυναμική σήραγγα όσο και ο προσομοιωτής.

Το αυτοκίνητο είναι διαφορετικό σε σχέση με τον προκάτοχό του κατά 95%, ποσοστό που δείχνει τη δουλειά που κατέβαλαν οι άνθρωποι της βρετανικής ομάδας. Με μια πρώτη ματιά, ξεχωρίζει η ανανεωμένη εμπρός πτέρυγα, τα νέα sidepods που έχουν πιο δυναμικό σχεδιασμό, αλλά και το διαφορετικό κάλυμμα του κινητήρα. 

Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και ο μεγαλύτερος αεραγωγός πίσω και πάνω από το κεφάλι του οδηγού, που μπορεί να ψύχει αποδοτικότερα το μοτέρ. Σε γενικές γραμμές, ο σχεδιασμός της AMR23 χαρακτηρίζεται επιθετικός, κάτι αναγκαίο, καθώς η ομάδα έχει βλέψεις να είναι η best of the rest, μετά τις Red Bull, Ferrari και Mercedes.

AMR23/ ©Aston Martin

Το οδηγικό δίδυμο έχει αλλάξει, καθώς τη θέση του Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε ένας άλλος παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Φερνάντο Αλόνσο, που με τον Λανς Στρολ, θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό μέσα στις πίστες. Είναι λογικό από την ομάδα να περιμένει πολλά από τον Ισπανό, καθώς έχει δείξει ό,τι όποιο αυτοκίνητο κι αν οδηγεί, μπορεί να πάρει το 110% των δυνατοτήτων του. 

AMR23/ ©Aston Martin

«Πάντα έλεγα πώς έβλεπα τη φιλοδοξία στα μάτια των ανθρώπων της AMF1. Από τη στιγμή που παρουσιάσαμε το αυτοκίνητο στο ολοκαίνουργιο εργοστάσιο, πιστεύω ότι όλοι μπορείτε να δείτε πόση φιλοδοξία και αποφασιστικότητα υπάρχει στον οργανισμό. Η AMR23 δείχνει ότι έχει το ιδανικό πακέτο και είναι αποδοτικό. Έμεινα έκπληκτος όταν οδήγησα το περσινό αυτοκίνητο για πρώτη φορά και θεωρώ ότι έχουμε πολλά να δείξουμε και να εξελίξουμε. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε», ήταν τα λόγια του Αλόνσο, ο οποίος στα 41 του είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία στο γκριντ.

AMR23/ ©Aston Martin

«Κοιτώντας την AMR23 μπορώ να δω πολλά νέα πράγματα στον τρόπο σκέψης, αλλά και τη δουλειά που έχει γίνει στο πακέτο και την αεροδυναμική, μια επιθετική προσέγγιση που θα μας βοηθήσει να αντεπεξέλθουμε σε αυτή τη δεύτερη χρονιά των νέων κανονισμών. Ανυπομονώ να δουλέψω μαζί με τον Φερνάντο. Πάντα είχα καλές σχέσεις μαζί του και θα είναι φανταστικό να αγωνίζομαι στο πλευρό του», δήλωσε ο Στρολ.