Αναβάλλεται το Grand Prix της Ίμολα λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών
i

©Print Screen

Αναβάλλεται το Grand Prix της Ίμολα λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών

Θάνος Λυμπερόπουλος • 15:25 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Η Formula 1 αποφάσισε να μην διεξαχθεί το Grand Prix της Ίμολα αυτή την εβδομάδα λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που έχουνε φέρει πλημμύρες στην περιοχή.

Με την δυνατή βροχόπτωση στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνια να δημιουργεί πλημμύρες, η Formula 1 ανακοίνωσε πως αναβάλλεται ο αγώνας στην πίστα της Ίμολα. Χτες, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, το προσωπικό που ήταν παρόν στην πίστα της Ίμολα κλήθηκε να εγκαταλείψει την πίστα, αν και αυτό πιστεύεται ότι ήταν ως προληπτικό μέτρο κιι όχι λόγω άμεσου κινδύνου. Εικόνες από τα βουρκωμένα paddock της F1 εμφανίστηκαν επίσης στο διαδίκτυο.

«Η απόφαση αυτή, ελήφθη απ' τους ιθύνοντες της Formula 1 επειδή όπως όλα δείχνουν δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση με την ασφάλεια που χρειάζεται, για τους φανς, τις ομάδες και το προσωπικό. Είναι η υπεύθυνη στάση, δεδομένης της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι Αρχές της πόλης και της περιοχής» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

Το καλεντάρι των αγώνων είναι γεμάτο και δύσκολα θα βρεθεί ημερομηνία για να γίνει ο αγώνας. Προς το παρόν όλα είναι ανοικτά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Formula 1:

«Η κοινότητα της Formula 1 έχει την σκέψη της στους ανθρώπους που επηρεάστηκαν από τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνια. Θέλουμε επίσης να αποτίνουμε φόρο τιμής στο έργο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, που κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη.

Μετά από συζητήσεις ανάμεσα στην Formula 1, τον πρόεδρο της FIA και τις τοπικές Αρχές, συμπεριλαμβανομένων του αρμόδιου υπουργού, του πρόεδρου της Ομοσπονδίας της Ιταλίας, του προέδρου της Εμίλια Ρομάνια, του δημάρχου της πόλης και των διοργανωτών, πάρθηκε απόφαση να μην προχωρήσει το Grand Prix αυτό το Σαββατοκύριακο. 

Η απόφαση αυτή, ελήφθη απ' τους ιθύνοντες της Formula 1 επειδή όπως όλα δείχνουν δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση με την ασφάλεια που χρειάζεται, για τους φανς, τις ομάδες και το προσωπικό. Είναι η υπεύθυνη στάση, δεδομένης της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι Αρχές της πόλης και της περιοχής. Δεν θα ήταν σωστό να βάλουμε περισσότερη πίεση στις τοπικές Αρχές και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης».

Tags: