Η Aston Martin συνεχίζει να εκπλήζει, κάνοντας τον Αλόνσο χαρούμενο

Φερνάντο Αλόνσο

i

© Aston Martin F1

Η Aston Martin συνεχίζει να εκπλήζει, κάνοντας τον Αλόνσο χαρούμενο

Ο Φερνάντο Αλόνσο παρομοίασε το «άλμα» της Aston Martin στη Formula 1 με την παραμυθένια ιστορία με την ομάδα της Brawn το 2009, με τον Ισπανό να πιστώνει στην νέα του ομάδα τις δύο συνεχόμενες φορές που ανέβηκε στο βάθρο.

Η Aston Martin κατέλαβε την έβδομη θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών το 2021 και το 2022, αλλά βρίσκεται δεύτερη μετά από τους δύο αγώνες που ολοκληρώθηκαν το 2023 με τον Αλόνσο να τερματίζει μόνο πίσω από τους οδηγούς της Red Bull στο Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία.

Ερωτηθείς εάν έχει δει ποτέ μια εταιρεία στη Formula 1 να κάνει ένα τέτοιο βήμα, ο 41χρονος επέλεξε την Brawn ως ένα από τα δύο παραδείγματα, αφού η ομάδα αναδύθηκε από την αποχώρηση της Honda στα τέλη του 2008 για να κερδίσει θεαματικά τον τίτλο των οδηγών με τον Τζένσον Μπάτον και των κατασκευαστών.

Ωστόσο, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είπε επίσης ότι η πρόοδος της Aston Martin την πρόσφατη χειμερινή περίοδο είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή δεδομένης της σχετικής σταθερότητας στους κανονισμούς μεταξύ των σεζόν 2022 και 2023.

«Η Ferrari το 2020, ήταν πολύ κακή και το 2021, τότε την επόμενη χρονιά πέρυσι πάλευαν για το πρωτάθλημα, κέρδισαν τα δύο ή τρία πρώτα Grand Prix της χρονιάς, οπότε η Ferrari έκανε ένα τεράστιο βήμα την περασμένη σεζόν, όπως και η Brawn που έκανε τεράστιο άλμα», είπε ο Αλόνσο.

Οι νέες φωτογραφίες του Μίχαελ Σουμάχερ με τον γιο του προκαλούν συγκίνηση σε όλο τον πλανήτη
FORMULA 1

13:57 - 25.03.2023

Οι νέες φωτογραφίες του Μίχαελ Σουμάχερ με τον γιο του προκαλούν συγκίνηση σε όλο τον πλανήτη

Το φως της δημοσιότητας είδαν νέες φωτογραφίες από τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Μίχαελ Σουμάχερ, αποκαλύπτοντας ανέμελες στιγμές από την προσωπική ζωή του Γερμανού.

«Έχουμε πολύ ταλαντούχους ανθρώπους στην ομάδα – μέχρι στιγμής ήταν μια καλή αρχή και ελπίζω αυτή να είναι μόνο η αρχή».

Ο Αλόνσο ανέφερε τις προσπάθειες του διευθύνοντος συμβούλου της Aston Martin, Λόρενς Στρολ, ο οποίος επανάφερε τη βρετανική ομάδα στη Formula 1 πριν από μερικές σεζόν και προχωρά με ένα πενταετές σχέδιο για να τη μετατρέψει σε μια μεγάλη δύναμη που διεκδικεί το πρωτάθλημα.

 Όταν συνεργάστηκε με τον Στρολ και είδε πως διοικεί την ομάδα μέχρι τώρα, ο Αλόνσο σχολίασε: «Προφανώς είμαι πολύ χαρούμενος, πολύ περήφανος. Νομίζω ότι έχει αυτό το όραμα να έχει μια ομάδα νικήτρια στο εγγύς μέλλον, ό,τι κι αν χρειαστεί, ό,τι κι αν κοστίσει, ό,τι κι αν χρειαστεί. Όταν έχει μια ιδέα συνήθως πετυχαίνει, γι' αυτό είναι ενδιαφέρον να έχεις έναν ηγέτη σαν τον Λόρενς γιατί ξέρεις ότι έχεις όλα όσα χρειάζεσαι πίσω σου και η ομάδα είναι σε ασφαλή χέρι».

Ενώ η Aston Martin βρίσκεται δεύτερη στη βαθμολογία των κατασκευαστών μετά τους δύο πρώτους αγώνες, ο Αλόνσο είναι τρίτος στη μάχη των οδηγών, 14 βαθμούς μακριά από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Μαξ Φερστάπεν.