Δείτε πώς έγραψαν ιστορία τα κορίτσια της F1 Academy (vid)

Ο πρώτος αγώνα της F1 Academy

i

©premaracing

Δείτε πώς έγραψαν ιστορία τα κορίτσια της F1 Academy (vid)

Δημήτρης Μπαλής 09:28 - 03.05.2023

Στο πρώτο πρωτάθλημα του γυναικείου θεσμού της F1 Academy, η Μάρτα Γκαρσία, με εμπειρία από το W Series απέκτησε προβάδισμα.

Με την πρώτη τριάδα αγώνων, στον πρώτο από τους 7 γύρους του F1 Academy, φάνηκε ότι η εμπειρία ορισμένων γυναικών οδηγών, μπορεί να παίξει το ρόλο της.

Πέντε ομάδες με τρεις γυναίκες η καθεμιά σε ισάριθμα μονοθέσια, συνθέτουν το περίγραμμα του πρωταθλήματος, που αναμένεται με αρκετό ενδιαφέρον ως προς την ανάδειξη νέων ταλέντων.

Κι ενώ το περασμένο Σαββατοκύριακο 28-29 Απριλίου, τα βλέμματα των φίλων των αγώνων μονοθεσίων ήταν στραμμένα στο Μπακού, για τον 4ο αγώνα της Formula 1, που αποζημίωσε άπαντες με το θέαμα, στην Αυστρία ξεκινούσε η πρώτη σεζόν της F1 Academy.

Την πρώτη ημέρα, με βροχή στην πίστα του Σπίλμπεργκ, η Αμπι Πούλινγκ κατάφερε να είναι η ταχύτερη και στις δύο πρώτες προκριματικές περιόδους, παίρνοντας την πολ ποζίσιον για τους αγώνες 1 και 3. Ωστόσο, αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι η Πούλινγκ και οι δύο άλλες κοπέλες οδηγοί της Rodin Carlin, η Τζέσικα Έντγκαρ και η Μέγκαν Γκίλκς, αποκλείστηκαν από την πρόκριση στους αγώνες, καθώς διαπιστώθηκε μια ακούσια τεχνική παράβαση στα αυτοκίνητά τους κατά παράβαση των τεχνικών κανονισμών.

Αυτό έδωσε και τις δύο πολ ποζίσιον σε μια άλλη πρώην οδηγό της W Series, του άλλου υπάρχοντος πρωταθλήματος γυναικών, την Μάρτα Γκαρσία της Prema Racing. Η Ισπανίδα άρπαξε την ευκαιρία κερδίζοντας τον εναρκτήριο αγώνα της F1 Academy, μολονότι έχασε την πρωτοπορία σε κάποια στιγμή από την Νερέα Μάρτι, αλλά ανέκτησε την πρωτιά για να πάρει τη νίκη. Τη 2η θέση κατέκτησε η Μάρτι της Campos Racing και την 3η η Μπουσταμάντε, επίσης της Prema Racing.

Το ίδιο κατάφερε να πετύχει η 22χρονη οδηγός και στον αγώνα 3. Η Γκαρσία είχε και πάλι την πολ ποζίσιον και κατάφερε να πάρει τη δεύτερη νίκη της, αφήνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου την Αλ Κουμπαϊσι και στο τρίτο την Αμνα Κουμπαϊσι, και οι δύο οδηγοί της MP Motorsport.

Νωρίτερα, χρονικά, στον δεύτερο αγώνα, η Αμνα Κουμπαϊσι ήταν αυτή που αντίκρισε πρώτη την καρό σημαία, με δεύτερη την Μπούχλερ της ART Grand Prix και τρίτη την Λόβινφοσε της Campos Racing.

Μετά τον πρώτη γύρο, η Γκαρσία έχει συγκεντρώσει 58 βαθμούς, 22 παραπάνω από την Αμνα Κουμπαϊσι.

Ο επόμενος γύρος του πρωταθλήματος της F1 Academy, είναι στη Βαλένθια, 5-7 Μαΐου.

Tags: