Η πίστα του Μπακού θα παραμείνει στο πρόγραμμα της Formula 1 μέχρι το 2026

Πίστα Μπακού

i

©Pirelli

Η πίστα του Μπακού θα παραμείνει στο πρόγραμμα της Formula 1 μέχρι το 2026

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:03 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 19:14 - 02.05.2023

Η Formula 1 ανακοίνωσε μέσω των social media ότι το γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν θα παραμείνει στο καλεντάρι, μέχρι τη σεζόν του 2026, με την υπογραφή νέας τριετούς συμφωνίας.

Η πίστα του Μπακού έχει σχεδιαστεί από τον Χέρμαν Τίλκε, η οποία έχει μήκος 6 χιλιομέτρα και 20 στροφές, και είναι μία από τις ταχύτερες πίστες στο καλεντάρι της Formula 1, θέτοντας μια μοναδική πρόκληση για τους οδηγούς κάθε χρόνο.

Αυτό υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι κανένας οδηγός δεν έχει θριαμβεύσει στους δρόμους του Μπακού περισσότερες από μία φορές. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ κέρδισε την εναρκτήριο αγώνα, μετά το Ευρωπαϊκό γκραν πρι το 2016, ακολουθούμενη από νίκες για τους Ντάνιελ Ρικιάρντο, Λιούις Χάμιλτον, Βάλτερι Μπότας, Σέρχιο Πέρες και Μαξ Φερστάπεν.

Τα 5+1 πράγματα που μας έμειναν από το γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν (vids)
FORMULA 1

18:24 - 02.05.2023

Τα 5+1 πράγματα που μας έμειναν από το γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν (vids)

Αν και το γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν δεν ενθουσίασε όσον αφορά τη δράση και το θέαμα, ο αγώνας εξακολουθεί να έχει μεγάλα σημεία συζήτησης, από τη μάχη τίτλου που «βράζει» στη Red Bull μέχρι την τελευταία αναθεώρηση της FIA μετά την παρ' ολίγον απώλεια του pitlane.

Το 2023, το Αζερμπαϊτζάν φιλοξένησε τον πρώτο από τους έξι αγώνες sprint της F1 που έχουν προγραμματιστεί για τη σεζόν, και τον πρώτο με νέα μορφή που διεξήχθει το Σάββατο (29/4), το οποίο περιελάμβανε προκριματικά «Shootout» και έναν αγώνα 100 χιλιομέτρων. 

Ο πρόεδρος και CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι είπε: «To σιρκουί του Μπακού έχει γίνει ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τη Formula 1. Είναι μια απίστευτη πίστα που προσφέρει πάντα τεράστιο δράμα και έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες στην πρόσφατη μνήμη. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη σχέση μας με τη χώρα του Αζερμπαϊτζάν και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την ανάπτυξή μας μαζί».

Ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν, Φαρίντ Γκαγίμοφ, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιβεβαιώνουμε τη συνέχιση της συνεργασίας μας με τη Formula 1. Από τότε που φιλοξενήσαμε για πρώτη φορά αυτή τη διοργάνωση το 2016, ο οικονομικός, κοινωνικός και πολιτιστικός αντίκτυπος του αθλήματος στην πόλη και τη χώρα μας είναι αξιοσημείωτος. Το GP Αζερμπαϊτζάν αποτελεί πηγή μεγάλης υπερηφάνειας για ολόκληρη τη χώρα και τώρα θα συνεχίσει να εμπνέει και να ενθουσιάζει τους οπαδούς μας για άλλα τρία χρόνια».

«Οι τελευταίοι έξι αγώνες ήταν μερικοί από τους καλύτερους και πιο δραματικούς στη μακρά ιστορία του αθλήματος και ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε περισσότερες μαγικές στιγμές για τους οπαδούς της F1 στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τα επόμενα τρία χρόνια, αρχής γενομένης από αυτό το Σαββατοκύριακο. Επιπλέον, η σημερινή συμφωνία ήρθε κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου που μας βλέπει να φιλοξενούμε έναν αριθμό-ρεκόρ φιλάθλων από περισσότερες από 100 χώρες, γεγονός που κάνει τη στιγμή αυτή ακόμη πιο ξεχωριστή».

Tags: