Οι 10 πλουσιότεροι οδηγοί στο grid της Formula 1 - «Ζαλίζει» το ποσό που παίρνει ο Χάμιλτον

Χάμιλτον - Αλόνσο - Φερστάπεν

i

©Befunky

Οι 10 πλουσιότεροι οδηγοί στο grid της Formula 1 - «Ζαλίζει» το ποσό που παίρνει ο Χάμιλτον

Οι οδηγοί της Formula 1 παίρνουν τεράστια ρίσκα τρέχοντας με τα μονοθέσιά τους πάνω από 300 χλμ/ώρα, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πληρώνονται πολύ καλά για τη δουλειά που κάνουν.

Οι μισθοί των οδηγών της Formula 1 τους καθιστούν μερικούς από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο, λόγω της προθυμίας τους να κοιτάζουν τον κίνδυνο στο πρόσωπο κάθε φορά που δένονται στο μονοθέσιό τους για να πάνε στη μάχη.

Αγωνιζόμενοι σε όλο τον κόσμο με πάνω από 20+ αγώνες το χρόνο, μερικοί από τους οδηγούς με μεγαλύτερη καριέρα κατάφεραν να πετύχουν μερικά εντυπωσιακά στοιχεία για την καθαρή τους αξία ειδικά αν ξέρουν να διαχειρίζονται καλά τα χρήματα τους και να κάνουν πετυχημένες επενδύσεις.

Οι 10 οδηγοί της Formula 1 με την υψηλότερη αξία στο grid του 2023:

Λιούις Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον παίρνει την pole position στο grid της Formula 1 του 2023, κάτι που είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό λαμβάνοντας υπόψη το ταπεινό του ξεκίνημα στο άθλημα. Η απόλυτη αποφασιστικότητα και το ταλέντο τον έφεραν εδώ που είναι το 2023, με καθαρή αξία 270.9 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πατέρας του Χάμιλτον φέρεται να επένδυσε όλα τα χρήματα της οικογένειας για να χτίσει την καριέρα του, δίνοντας στον κόσμο έναν από τους καλύτερους οδηγούς της Formula 1 στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Φερνάντο Αλόνσο

Δεύτερος στον πίνακα κατάταξης είναι ο Ισπανός Φερνάντο Αλόνσο. Σε ηλικία 41 ετών, ο Αλόνσο είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος σε ηλικία οδηγός στην πίστα της F1 του 2023, οδηγώντας για την Aston Martin. Ο Ισπανός οδηγός κληρονόμησε την αγάπη του για τα αυτοκίνητα και τους αγώνες από τον πατέρα του, ο οποίος ήταν ερασιτέχνης δρομέας καρτ.

Από την παιδική του ηλικία, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους και με υψηλή βαθμολογία οδηγούς στην ιστορία του αθλήματος. Η καθαρή περιουσία του Αλόνσο είναι 216 εκατομμύρια ευρώ, την οποία έχει αποκτήσει σταθερά αγωνιζόμενος σε 16 σεζόν της Formula 1.

Μαξ Φερστάπεν

Αφού κέρδισε τον πρώτο του τίτλο στο γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι το 2021, ο Φερστάπεν έγινε ο πρώτος Ολλανδός οδηγός που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 και ο 34ος παγκόσμιος πρωταθλητής οδηγών του αθλήματος. Ο 25χρονος έχει υπογράψει πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με τη Red Bull και το μεγαλύτερο στο grid της F1, διατηρώντας τον στην αυστριακή ομάδα μέχρι το 2028.

Η καθαρή του περιουσία εκτιμάται γύρω στα 72 εκατομμύρια ευρώ - όχι άσχημα θα έλεγε κανείς για έναν 25χρονο!

Σέρχιο Πέρες

Ο Σέρχιο Πέρες έχει διανύσει πολύ δρόμο από τότε που παρακολουθούσε τους αγώνες ως κατώτερο μέλος της ακαδημίας οδηγών της Ferrari. Αρχικά εντάχθηκε στη McLaren το 2013. Ο Μεξικανός οδηγός συνέχισε να οδηγεί για τη Force India καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν του 2014 έναντι αμοιβής ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ο Πέρες είναι οδηγός της Red Bull για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μαζί με τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν. Πιστεύεται ότι η καθαρή περιουσία του Μεξικανού είναι περίπου στα 62.4 εκατομμύρια ευρώ.

Ντάνιελ Ρικιάρντο

Ο Αυστραλός οδηγός, Ντάνιελ Ρικιάρντο, έφτασε στην πίστα της Formula 1 μέσω του προγράμματος νέων οδηγών της Red Bull, αρχικά αγωνιζόμενος με την πλέον ανενεργή ομάδα HRT πριν μετακομίσει στην Toro Rosso.

Προήχθη στην ανώτερη ομάδα της F1 το 2014 και σημείωσε τρεις νίκες στην πρώτη του χρονιά. Αφού έφυγε από τη Red Bull το 2018 για μια θητεία με τη Renault, ο Ρικιάρντο συνέχισε την καριέρα του στη Formula 1 με τη McLaren το 2021.

Με περιορισμένη επιτυχία στην ομάδα με έδρα το Woking, ο Αυστραλός απέτυχε να εξασφαλίσει νέα συμφωνία για τη σεζόν του 2023 και αυτή τη στιγμή δεν έχει αγωνιστικό συμβόλαιο στη F1, αλλά υπέγραψε ως τρίτος/εφεδρικός οδηγός της Red Bull. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καθαρή του περιουσία είναι στα 41.6 εκατομμύρια ευρώ.

Λανς Στρολ

Ο Λόρενς Στρολ είναι ένας Καναδός δισεκατομμυριούχος που κατέχει σήμερα την ομάδα της Aston Martin. Κάνοντας την περιουσία του στη μόδα, ο Λανς Στρολ αξίζει σήμερα 3.6 δισεκατομμύρια ευρώ και κατέχει μια τεράστια συλλογή από vintage Ferrari και πολλά σούπερ γιοτ.

Στην πίστα, ο Στρολ έχει κερδίσει μια σειρά τίτλων στη σύντομη αγωνιστική του καριέρα μέχρι σήμερα και αυτή τη στιγμή αξίζει περίπου 41.6 εκατομμύρια ευρώ, όπου πληρώνεται για να οδηγεί για την εταιρεία του πατέρα του.

Πιερ Γκασλί

Ο Γάλλος οδηγός Πιερ Γκασλί έγινε οδηγός της Toro Rosso το 2018 πριν πάει στη Red Bull το 2019 για να αντικαταστήσει τον Ντάνιελ Ρικιάρντο. 

Τα πράγματα δεν πήγαν πολύ καλά και ο Γκασλί γύρισε πίσω στην Toro Rosso, αλλά, στους εννέα εναπομείναντες αγώνες της σεζόν, εξασφάλισε το καλύτερο αποτέλεσμα του στη Βραζιλία. Ο Γάλλος οδηγός έκτοτε εγκατέλειψε την Red Bull και αυτή τη στιγμή οδηγεί για την Alpine. Η καθαρή του περιουσία εκτιμάται ότι αξίζει 27.4 εκατομμύρια ευρώ. 

Βάλτερι Μπότας 

Ο Βάλτερι Μπότας μετά από μια τριετή θητεία στη Williams, ακολούθησε τετραετές συμβόλαιο με τη Mercedes, ο Φιλανδός οδηγός και στη συνέχεια υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την Alfa Romeo το 2022. Η καθαρή του περιουσία πιστεύεται ότι είναι γύρω στα 25 εκατομμύρια ευρώ. Σε ηλικία 32 ετών, ο Μπότας έχει πετύχει10 νίκες και 67 βάθρα. 

Κέβιν Μάγκνουσεν

Ο Κέβιν Μάγκνουσεν ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα ως μέλος του προγράμματος νέων οδηγών της McLaren και συνέχισε να αγωνίζεται για την ομάδα στο πρωτάθλημα του 2014.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 9η θέση στη κατάταξη καθαρής αξίας των οδηγών της Formula 1, έχοντας αξιοποιήσει στο έπακρο τα χρήματά του από την αγωνιστική του καριέρα. Ο Δανός οδηγός είναι οδηγός της Haas για τη σεζόν του 2023 και προβλέπεται να αξίζει περίπου 20.8 εκατομμύρια ευρώ.

Εστεμπάν Οκόν

Ο Εστεμπάν Οκόν είναι οδηγός της Alpine στο πρωτάθλημα της Formula 1 του 2023.

Ο Οκόν έγινε γνωστός παρά το γεγονός ότι έπρεπε να ξεπεράσει πολλά εμπόδια στην αρχή της καριέρας του. Αφού πέρασε ένα χρόνο στο περιθώριο ως εφεδρικός οδηγός της Mercedes, του προσφέρθηκε μια αγωνιστική θέση το 2020 με τη Renault, η οποία μετονομάστηκε σε Alpine το 2021. Σημείωσε την πρώτη του νίκη στη F1 στο γκραν πρι της Ουγγαρίας το 2021 και αυτή τη στιγμή έχει εκτιμώμενη καθαρή αξία 14.9 εκατομμυρίων ευρώ.