Αλόνσο: «Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα, η Ferrari ήταν πολύ τυχερή»

Φερνάντο Αλόνσο

i

©Print Screen

Αλόνσο: «Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα, η Ferrari ήταν πολύ τυχερή»

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:30 - 30.04.2023 / Ανανεώθηκε: 23:45 - 30.04.2023

Ο οδηγός της Aston Martin, Φερνάντο Αλόνσο φάνηκε ικανοποιημένος με την κατάκτηση της 4ης θέσης στο γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν, αλλά επίσης πιστεύει πως η Ferrari ήταν πολύ τυχερή.

Ο Φερνάντο Αλόνσο τερμάτισε στη 4η θέση στο γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν, αποδεικνύοντας πως έχει ένα ικανό μονοθέσιο για να διεκδικεί βάθρα και νίκες.

Ο Ισπανός οδηγός της Aston Martin έκανε ένα εξαιρετικό αγώνα αναλογουμένως με την εξέλιξη του αγώνα, καθώς οι δύο Red Bull είχαν ανοίξει τη διαφορά τους με τα υπόλοιπα μονοθέσια, με αποτέλεσμα να κάνουν το 1-2.

Σε δηλώσεις του Αλόνσο μετά την ολοκλήρωση του αγώνα φάνηκε ικανοποιημένος με τη συνολική εικόνα της ομάδας του: «Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Είχαμε το ρυθμό και χθες στον Αγώνα Σπριντ. Σήμερα ήμασταν ακόμα πιο δυνατοί, ειδικά με τη μεσαία γόμα ελαστικών. Δυστυχώς το Αυτοκίνητο Ασφαλείας εμφανίστηκε και βάλαμε τα σκληρά ελαστικά. Η Ferrari ήταν πολύ τυχερή που είχαμε τη σκληρή γόμα. Δυσκολεύτηκαν πολύ στην αρχή του αγώνα με τη φθορά και με τη σκληρή ήταν εντάξει. Ήταν ένα δύσκολο τριήμερο για την Aston Martin. Δεν μεγιστοποιήσαμε την απόδοσή μας, είχαμε προβλήματα. Στην τελική όμως ήμασταν ένα δευτερόλεπτο πίσω από το βάθρο. Αυτό δείχνει πως η Aston Martin δεν τα παρατά ποτέ τις Κυριακές».

Επίσης ρωτήθηκε και για τον επόμενο αγώνα στο Μαϊάμι, λέγοντας: «Πιστεύω ο αγώνας στο Μαϊάμι θα είναι διαφορετικός. Η Aston Martin, η Mercedes και η Ferrari είναι τόσο κοντά σε απόδοση και σε κάθε τριήμερο θα βλέπουμε μια ομάδα να είναι μπροστά, λόγω των χαρακτηριστικών της πίστας. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο Μαϊάμι. Αν είναι υψηλές οι θερμοκρασίες, τότε αυτό θα είναι καλό για εμάς».

Η Aston Martin άνοιξε τη διαφορά της με τη Mercedes, καθώς η βρετανική ομάδα βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών με 87 βαθμούς, έναντι 76 που έχει η γερμανική ομάδα.