Ο Χάμιλτον θέλει να μείνει πολλά χρόνια στη Mercedes

Λιούις Χάμιλτον

i

©Getty Images

Ο Χάμιλτον θέλει να μείνει πολλά χρόνια στη Mercedes

Δημήτρης Μπαλής 17:32 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:33 - 02.05.2023

Ο Βρετανός οδηγός Λιούις Χάμιλτον αναφέρθηκε στο μέλλον του στη γερμανική ομάδα, εκφράζοντας την επιθυμία του να παραμείνει σε αυτή πολλές σεζόν ακόμα.

Στην έκτη θέση του γκραν πρι στο Αζερμπαϊτζάν τερμάτισε την Κυριακή ο Λιούις Χάμιλτον. Ο 38χρονος Βρετανός κατέχει την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα, πίσω από τους Μαξ Φερστάπεν, Σέρχιο Πέρες και Φερνάντο Αλόνσο, έχοντας συγκεντρώσει 48 βαθμούς. Ναι μεν μαθηματικά έχει ελπίδες για κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου, του όγδοου στην καριέρα του, αλλά φέτος κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει, δεδομένης της δυναμικής της RB19.

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται φέτος και ήδη έχουν γραφτεί μερικές από τις ομάδες που θα μπορούσε να συνεχίσει την καριέρα του, με πρώτη τη Ferrari, ωστόσο, ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του γκραν πρι στο Μπακού, φρόντισε για μια ακόμα φορά να επαναλάβει την επιθυμία του πως θα ήθελε να μείνει στη Mercedes πολλά χρόνια ακόμα. «Σκέφτομαι μακροπρόθεσμα. Δεν θέλω να μείνω εδώ για μία ακόμα σεζόν, αλλά περισσότερο», σημείωσε ο Βρετανός, που με τη Mercedes έχει κατακτήσει τα έξι από τα επτά πρωταθλήματα που έχει στην κατοχή του.

Πριν από δύο χρόνια, πάντως, είχε τονίσει πως δεν θα ήθελε να δει τον εαυτό του να τρέχει έως τα 40, αλλά του χρόνου θα πάει στα 39, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στον αριθμό... όριο. «Ειλικρινά ελπίζω ότι δεν θα τρέχω στα 40 μου. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που θέλω να κάνω, κάτι που σημαίνει πως θα είναι δύσκολο να αγωνίζομαι τότε», είχε πει το '21 ο Χάμιλτον, αλλά φαίνεται να έχει αλλάξει την απόφασή του.

Οι εμφανίσεις της Mercedes πέρυσι και φέτος θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει τον Βρετανό, γεννημένο στο Στίβενεϊτζ, όπως επίσης η λήξη του συμβολαίου του, αλλά φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να ανεβάσει επίπεδο τους Γερμανούς, πριν πει το οριστικό «αντίο» στις πίστες της Formula 1.

Tags: