Εκπληκτικός ο Μπετσέκι στο MotoGP Ολλανδίας, κέρδισε τον αγώνα σπριντ

Ρεκόρ θεατών στο Ασεν

i

©redbullcontentpool.com/

Εκπληκτικός ο Μπετσέκι στο MotoGP Ολλανδίας, κέρδισε τον αγώνα σπριντ

Δημήτρης Μπαλής 20:48 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:57 - 24.06.2023

Μεγάλη κόντρα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος MotoGP, έπειτα από τον αγώνα σπριντ στο Ασεν.

Με 46.276 θεατές, ρεκόρ για την πίστα του Ασεν στην Ολλανδία, ο αγώνας σπριντ του MotoGP είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σήμερα.

Ο Μάρκο Μπετσέκι της VR46 του Βαλεντίνο Ρόσι, κατάφερε να κερδίσει και να μαζέψει βαθμούς και να είναι πιο κοντά στον Μπανιάια που τερμάτισε δεύτερος και απολαμβάνει την κορυφή της βαθμολογίας με διαφορά 21 πόντων από τον Χόρχε Μάρτιν που τερμάτισε στην 6η θέση. Τρίτος έφθασε στην καρό σημαία ο Φάμπιο Κουαρταράρο, με τη Yamaha ψηλά.

Με την εκκίνηση, ο Μπετσέκι είχε την πολ ποζίσιον αλλά ο Μπανιάια έφυγε πιο γρήγορα στην ευθεία, έστριψε πρώτος μπροστά από τον Μπετσέκι και στη δεύτερη στροφή πέρασε δεύτερος ο Μπίντερ, με τον Μπετσέκι να είναι τρίτος.

Στον 3ο γύρο από τους 15 πέρασε ο Μπετσέκι τον Μπίντερ, ενώ ο Χόρχε Μάρτιν με ταχύτερο γύρο ανέβηκε 5ος. Δύο γύρους μετά, ο Μπετσέκι πέρασε και τον Μπανιάια για να βρεθεί στην πρώτη θέση και να τερματίσει σχεδόν άνετα μπροστά, τη στιγμή που πίσω γινόταν μάχη για την 3η θέση. Ο Μπανιάια προσπάθησε να απειλήσει τον Μπετσέκι, όμως έμεινε με τη σιγουριά της 2ης θέσης και τους βαθμούς.

Όλοι οι πρωτοπόροι επέλεξαν έναν συνδυασμό σκληρού μπροστινού ελαστικού και μαλακού πίσω ελαστικού.

Ο Μπίντερ πήρε ποινή τριών δευτερολέπτων για υπέρβαση των ορίων της πίστας, κάτι που χάρισε στον Κουαρταράρο τη θέση στο βάθρο και έδωσε χαρά στο στρατόπεδο της Yamaha.

Ο Ζοάν Ζαρκό ήταν κάποια στιγμή 7ος, όμως είχε θέματα με τη μεσαία γόμα του μπροστινού ελαστικού και έμεινε 13ος.

Ο Μαρκ Μάρκεθ της Honda τερμάτισε τον αγώνα στην αρχική του θέση στην 17η θέση, αφού επέλεξε να ξεκινήσει με μαλακά ελαστικά τόσο μπροστά όσο και πίσω.

Αύριο περιμένουμε το μεγάλο γκραν πρι.

Tags: