Έτοιμοι οι πρωταθλητές να «χορέψουν ηλεκτρικά» στον πάγο, στο Race Of Champions
i

ROC / © RACEOFCHAMPIONS.COM

Έτοιμοι οι πρωταθλητές να «χορέψουν ηλεκτρικά» στον πάγο, στο Race Of Champions

Δημήτρης Μπαλής 20:37 - 09.01.2023

Κορυφαία ονόματα θα ανταγωνιστούν στους πάγους της Σουηδίας, στον Αρκτικό Κύκλο.

Το λευκό τοπίο, αυτό που τόσο έχει λείψει όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από πολλές χώρες όπου παραδοσιακά τέτοια εποχή υπήρχε πολύ χιόνι, όπως η Ελβετία και η Αυστρία, αυτή τη στιγμή είναι άφθονο στη Σουηδία.

Και αυτό το τοπίο, θα αποτελέσει και φέτος το σκηνικό του Race Of Champions, 28-29 Ιανουαρίου 2023 στην πίστα Pite Havsbad, στην παγωμένη Βαλτική Θάλασσα, μόλις 60 μίλια από τον Αρκτικό Κύκλο, στη βόρεια Σουηδία.

Πέρυσι, στο ίδιο μέρος, ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι, Σεμπαστιάν Λεμπ ενθουσίασε τους πάντες, κερδίζοντας τον 4 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Φόρμουλα 1, Σεμπαστιάν Φέτελ, κατακτώντας το τρόπαιο Race Of Champions για τέταρτη φορά που ισοδυναμεί με ρεκόρ!

Με ιστορία που χρονολογείται από το 1988, ο αγώνας των πρωταθλητών έχει διεξαχθεί σε μερικούς από τους σπουδαιότερους χώρους του κόσμου, όπως το Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου, το Σταντ ντε Φρανς του Παρισιού, το Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, το Φόρο Σολ της Πόλης του Μεξικού και σε μια μεγάλη γκάμα εξωτικών τοποθεσιών σε όλο τον κόσμο, από την Μπανγκόκ και το Μαϊάμι έως το Ριάντ και τα Μπαρμπάντος.

Μερικοί από τους κορυφαίους οδηγούς, όλων των εποχών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σε: F1, NASCAR, IndyCar, Le Mans, World Rally και Rally X, θα αγωνιστούν με πανομοιότυπα αυτοκίνητα στο φετινό Race Of Champions, που θα είναι το πιο ακραίο που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα. Η διαδρομή SNOW+ICE θα χρησιμοποιήσει μια απίστευτη παράλληλη πίστα και μια γέφυρα cross-over για να μεγιστοποιήσει την εμπειρία του αγώνα.

Φέτος θα συμμετάσχουν: οι πρωταθλητές της Φόρμουλα 1, Μίκα Χάκινεν και Σεμπαστιάν Φέτελ (4 φορές), που είναι και 7 φορές νικητής του Κυπέλλου Εθνών ROC για την ομάδα της Γερμανίας, ο 3 φορές πρωταθλητής της σειράς W, Τζέιμι Τσάντγουικ, ο 5 φορές πρωταθλητής Rallycross, Γιόχαν Κριστόφερσον, ο μια φορά παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Πέτερ Σόλμπεργκ, ο Τράβις Παστράνα, ο 13 φορές νικητής γκραν πρι στην F1, Ντέιβιντ Κούλθαρντ, ο νικητής 10 γκραν πρι στην F1, Βάλτερι Μπότας (ντεμπούτο), ο πρωταθλητής της Formula 2 του 2022, Φελίπε Ντρούγκοβιτς (ντεμπούτο), ο άσος του IndyCar, Φέλιξ Ρόσενβιστ (ντεμπούτο), ο σταρ του WRC, Τιερί Νεβίλ (ντεμπούτο) και ο «Mr Le Mans» Τομ Κρίστενσεν. 

Επίσης, οι Νορβηγοί Πέτερ και Όλιβερ Σόλμπεργκ, πατέρας και γιος, καλούνται να υπερασπιστούν τον τίτλο του Κυπέλλου Εθνών ROC που κέρδισαν πέρυσι, την αμερικανική ομάδα θα συνθέσουν ο Τράβις Παστράνα και ο πολυπρωταθλητής Τάνερ Φάουστ και τη γερμανική ο Σεμπαστιάν Φέτελ με τον Μικ Σουμάχερ, πρώην πιλότο της Haas και δοκιμαστή της Mercedes για το 2023.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο μέρος για τον πρώτο μου αγώνα μετά την αποχώρησή μου από τη Formula 1, από το Race Of Champions. Αυτή θα είναι η 11η εμφάνισή μου και συνεχίζω να επιστρέφω γιατί είναι ένα ιδιαίτερο γεγονός και τόσο διασκεδαστικό. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από αγώνες σε χιόνι και πάγο. Πέρυσι έχασα από τον Λεμπ. Τώρα ανυπομονώ να επιστρέψω και να δώσω άλλη μια μάχη και ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα της Γερμανίας να κερδίσει άλλον έναν τίτλο ROC Nations Cup».

CUPRA / © RACEOFCHAMPIONS.COM

Στη φετινή διοργάνωση, ένα από τα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιηθούν, είναι το πλήρως ηλεκτρικό CUPRA UrbanRebel Racing Concept, που χαρίζει 250kW (340hp) συνεχούς ισχύος και μέχρι 320kW (435hp) στο αποκορύφωμα. Μάλιστα, μπορεί να επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα, σε μόλις 3,2 δευτ.

Παράλληλα, η Porsche θα προσφέρει για την υποστήριξη του διήμερου αγώνα και τη μεταφορά των οδηγών, μια σειρά από ηλεκτρικές Cayenne E-Hybrid and Cayenne E-Hybrid Coupé.