Φερστάπεν: «Νομίζω πως κάναμε την πιο ασφαλή επιλογή, τα ελαστικά ήταν σε πολύ κατάσταση»

Μαξ Φερστάπεν

Φερστάπεν: «Νομίζω πως κάναμε την πιο ασφαλή επιλογή, τα ελαστικά ήταν σε πολύ κατάσταση»

Ο Μαξ Φερστάπεν μίλησε για την πολύ καλή επιλογή που έκανε η Red Bull, αλλά επίσης αναφέρθηκε και στην κατάσταση των ελαστικών του.

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε τη νίκη στον Sprint Race στο Σπα του Βελγίου, καταφέρνοντας να περάσει τον Όσκαρ Πιάστρι της McLaren.

Πλέον ο οδηγός της Red Bull έχει 289 βαθμούς, έναντι 171 βαθμών του ομόσταβλού του, Σέρχιο Πέρες στη βαθμολογία των οδηγών, που επίσης εγκατέλειψε, και 139 βαθμών του Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin. 

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα Σπριντ, ο Ολλανδός οδηγός ερωτηθείς από τη Ναόμι Σιφ για το αν η επιλογή να μην ακολουθήσει το αυτοκίνητο ασφαλείας στο pit lane, για να βάλει ενδιάμεσα ελαστικά ήταν λανθασμένη: «Όχι, νομίζω πως ήταν η πιο ασφαλής επιλογή. Θα μπορούσα να είχα μπει πρώτος αλλά μετά ίσως να με έκλειναν άλλα μονοθέσια ή να υπήρχε ένα αυτοκίνητο ασφαλείας και να έχανα πολύ έδαφος. Δεν με πείραζε να παραμείνω έξω. Χάσαμε μία θέση αλλά ξέραμε πως ήμασταν γρήγοροι. Μπορούσατε να το δείτε, όταν βάλαμε τα ενδιάμεσα ελαστικά “πετούσαμε”. Όλα καλά λοιπόν».

Ποινή για τον Μάγκνουσεν - Την γλίτωσαν οι Χάμιλτον και Άλμπον
FORMULA 1

23:05 - 28.07.2023

Ποινή για τον Μάγκνουσεν - Την γλίτωσαν οι Χάμιλτον και Άλμπον

Οι αγωνοδίκες μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών του βελγικού γκραν πρι είχαν πολύ δουλειά, καθώς τιμώρησαν τον Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas με ποινή τριών θέσεων στον αγώνα της Κυριακής (30/7), ενώ οι Λιούις Χάμιλτον και Άλεξ Άλμπον την γλίτωσαν.

Για το γεγονός σχετικά ότι η υπερθέρμανση των φρένων, που ερχόταν σε αντίθεση με τη διαρκώς αυξανόμενη διαφορά του από τον δεύτερο Όσκαρ Πιάστρι, ο Φερστάπεν είπε: «Ήταν όλα υπό έλεγχο, τα ελαστικά ήταν σε πολύ κατάσταση, ήταν απλά ένα μικρό πρόβλημα που δεν επηρέασε τον αγώνα μου»