Ποινή για τον Μάγκνουσεν - Την γλίτωσαν οι Χάμιλτον και Άλμπον

Κέβιν Μάγκνουσεν

i

©Haas

Ποινή για τον Μάγκνουσεν - Την γλίτωσαν οι Χάμιλτον και Άλμπον

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:05 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 03:06 - 29.07.2023

Οι αγωνοδίκες μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών του βελγικού γκραν πρι είχαν πολύ δουλειά, καθώς τιμώρησαν τον Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas με ποινή τριών θέσεων στον αγώνα της Κυριακής (30/7), ενώ οι Λιούις Χάμιλτον και Άλεξ Άλμπον την γλίτωσαν.

Οι αγωνοδίκες του γκραν πρι του Βελγίου, μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών είχαν πολύ δουλειά να κάνουν. Ο Κέβιν Μάγκνουσεν ήταν ο οδηγός που τιμωρήθηκε αυστηρά από τους αγωνοδίκες. 

Ο Δανός οδηγός της Haas κατά τη διάρκεια του Q2 είχε βγει εκτός πίστας στη στροφή 8 και στη συνέχεια χτύπησε το πίσω μέρος του μονοθέσίου του στις μπαριέρες. 

Όταν ο Μάγκνουσεν επέστρεψε στη πίστα παρεμπόδισε την προσπάθεια του οδηγού της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος εκείνη τη στιγμή ήταν σε γρήγορο γύρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Δανός πιλότος να δεχθεί τρεις θέσεις ποινή στη σχάρα εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής (30/7). 

Ωστόσο δεν ήταν μόνο ο Μάγκνουσεν υπό διερεύνηση από τους αγωνοδίκες. Ο λόγος γίνεται για τον Λιούις Χάμιλτον και τον ΆΛεξ Άλμπον. Ο πρώτος είχε πίσω του τον ομόσταβλό του, Τζορτζ Ράσελ, ωστόσο και οι δύο τους ήταν σε αργό γύρο. Έτσι οι αγωνοδίκες πήραν την απόφαση να μην τιμωρήσουν τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Πράγμα που σημαίνει ότι ο Χάμιλτον θα εκκινήσει από την τρίτη θέση του grid στον αγώνα της Κυριακής (30/7). 

Από την άλλη πλευρά ο Άλμπον βγήκε εκτός πίστας στη στροφή των Βρυξελλών και στη συνέχεια όταν επέστρεψε βρήκε μπροστά του Πιερ Γκασλί της Alpine. Όμως ούτε ο Ταϊλανδός οδηγός της Williams τιμωρήθηκε, καθώς οι αγωνοδίκες θεώρησαν ότι δεν εμπόδισε τον Γάλλο πιλότο.