Παρελθόν ο Σαφνάουζερ από την Alpine - Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του

Ότμαρ Σαφνάουζερ

i

©Alpine

Παρελθόν ο Σαφνάουζερ από την Alpine - Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:38 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 16:46 - 28.07.2023

Η Alpine ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας της με τον Ότμαρ Σαφνάουζερ. Ο αντιπρόεδρος της γαλλικής ομάδας, Μπρούνο Φαμίν αναμένεται να είναι αυτός που θα αναλάβει τα ηνία μετά από το καλοκαιρινό διάλλειμα της Formula 1, μέχρι να βρεθεί κάποιος μόνιμος αντικαταστάτης.

Η Alpine ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής της ομάδας Ότμαρ Σαφνάουζερ πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά το γκραν πρι του Βελγίου. Ο Σαφνάουζερ εντάχθηκε στην γαλλική ομάδα τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους για να αντικαταστήσει τον Μάρτσιν Μπουντκόφσκι ως μέρος ενός διοικητικού ανασχηματισμού, οδηγώντας την ομάδα στην τέταρτη θέση των κατασκευαστών κατά τη διάρκεια της αποκλειστικής του σεζόν που ήταν επικεφαλής. 

Αλλά το απογοητευτικό ξεκίνημα της φετινής σεζόν είδε την Aston Martin και αργότερα τη McLaren να ξεπερνάνε την γαλλική ομάδα στη βαθμολογία των κατασκευαστών, με δύο διαδοχικές εγκαταλείψεις (DNF) στη Μεγάλη Βρετανία και την Ουγγαρία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Alpine να πέσει στην έκτη θέση στην κατάταξη.  

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το εξωτερικό, τα οποία αναφέρουν ότι τόσο ο Σαφνάουζερ όσο και ο αθλητικός διευθυντής Άλαν Περμάνε είχαν απαλλαγεί από τους ρόλους τους, με ισχύ μετά το τρέχον Σαββατοκύριακο, προτού η Alpine επιβεβαιώσει την είδηση ​​πριν από τις κατατακτήριες δοκιμές του Βελγικού γκραν πρι. 

Η αποχώρηση του Σαφνάουζερ ακολουθεί την αποχώρηση του Λοράν Ρόσι ως Διευθύνων Σύμβουλος της Alpine την περασμένη εβδομάδα, με τον Γάλλο να μετακινείται σε «ειδικά έργα» εντός της εταιρείας. Ο Ρόσι, ο οποίος στο παρελθόν είχε ξεσπάσει στο γκραν πρι του Μαϊάμι, χαρακτηρίζοντας τη λειτουργία της Alpine ως ερασιτεχνική. 

Μάλιστα την θέση του Σαφνάουζερ θα αναλάβει μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, και μέχρι να βρεθεί κάποιος μόνιμος αντικαταστάτης, ο αντιπρόεδρος της Alpine Μπρούνο Φαμίν. Επίσης προσωρινός αγωνιστικός διευθυντής τον επικεφαλής της Ακαδημίας θα είναι ο Ζουλιέν Ρους, ενώ ηγετικό ρόλο στο τεχνικό τμήμα αναλαμβάνει ο Ματ Χάρμαν.