Ο Σάινθ ταχύτερος στο βροχερό Σπα, στις ελεύθερες δοκιμές

Ο Κάρλος Σάινθ

Ο Σάινθ ταχύτερος στο βροχερό Σπα, στις ελεύθερες δοκιμές

Δημήτρης Μπαλής 15:41 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:50 - 28.07.2023

Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari έκανε τον καλύτερο χρόνο όμως προμηνύεται μάχη το απόγευμα

Με πέντε οδηγούς να μην έχουν κάνει χρόνο σήμερα, στα ελεύθερα δοκιμαστικά στην πίστα του Σπα, τους Σάρτζεντ, Στρολ, Γκασλί, Οκόν και Φερστάπεν, ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές ενόψει των απογευματινών κατατακτήριων για το γκραν πρι της Κυριακής.

Το επισημαίνω αυτό διότι στο Σπα του Βελγίου, αυτό το τριήμερο, θα έχουμε την 3η εφαρμογή του νέου θεσμού που εφαρμόστηκε από πέρυσι, με αγώνα Sprint το Σάββατο και γκαρν πρι την Κυριακή.

Αύριο Σάββατο θα έχουμε το μεσημέρι τις δοκιμές κατάταξης για τον αγώνα Sprint που θα γίνει το απόγευμα της ίδια ημέρας.

Στο Σπα όλοι οι οδηγοί προβληματίστηκαν για τις συνθήκες. Το ήξεραν ότι θα βρέχει καθώς οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας μιλούσαν για βροχή. Τούτων δοθέντων σε μια πίστα που προ λίγων ημερών είχε χάσει τη ζωή του, πάλι σε συνθήκες βροχής, ένας 18χρονος οδηγός περιφερειακού πρωταθλήματος Formula, ουδείς θα αισθάνεται απόλυτα ασφαλής να τρέξει.

Το σπρέι που εκτινάσσουν τα μονοθέσια κάνει θολή την ατμόσφαιρα και χρειάζεται ιδιαίτερος χειρισμός και να μην είσαι ακριβώς από πίσω από άλλο μονοθέσιο, ώστε να μπορείς να βλέπεις.

Ο Κάρλος Σάινθ τελικά έκανε τον καλύτερο χρόνο, με Πιάστρι και Νόρις να ακολουθούν, δείχνοντας ότι η McLaren δεν έκανε πυροτέχνημα στο Σίλβερστοουν και στο Χουγκαρόρινγκ, με τις θέσεις στο βάθρο του Νόρις. Ο Λεκλέρ τέταρτος με την άλλη Ferrari, με Πέρες και Αλμπον να έπονται.

Οι χρόνοι είναι πολύ αργοί, όπως είναι λογικό και φαντάζει απίθανο το απόγευμα η πίστα να είναι σε καλύτερη κατάσταση. Με το μόνο που πειραματίζονται οι οδηγοί είναι ποια γόμα ελαστικών θα χρησιμοποιήσουν, την φουλ βρόχινη ή την ενδιάμεση.

Τσουνόντα, Μάγκνουσεν, Ρικιάρντο και Χούλκνμπεργκ ολοκλήρωσαν τη δεκάδα, με Αλόνσο, Χάμιλτον και Ράσελ να είναι πιο πίσω σε χρόνους.

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα περιμένουμε αργότερα τις δοκιμές κατάταξης για τις θέσεις στο γκριντ της Κυριακής, δεδομένου ότι και ο Φερστάπεν δεν θα είναι στην πολ ποζίσιον, ακόμα κι αν κάνει τον καλύτερο χρόνο, επειδή πήρε ποινή 5 θέσεων αλλάζοντας κιβώτιο ταχυτήτων στη Red Bull.

Tags: