«Ούτε ο Χάμιλτον ούτε ο Αλόνσο κερδίζουν τον Φερστάπεν με το ίδιο αυτοκίνητο»

Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν στο βάθρο του Αλμπερτ Παρκ με τον τρίτο Φερνάντο Αλόνσο

i

©Pirelli

«Ούτε ο Χάμιλτον ούτε ο Αλόνσο κερδίζουν τον Φερστάπεν με το ίδιο αυτοκίνητο»

Δημήτρης Μπαλής 18:35 - 27.07.2023 / Ανανεώθηκε: 18:36 - 27.07.2023

Πρώην οδηγός της Formula 1 εξέφρασε την άποψη πως δεν υπάρχει κανένας που να κερδίζει τον Ολλανδό πρωταθλητή, έχοντας το ίδιο μονοθέσιο.

Σε όποια πίστα και αν τρέχει, οι πιθανότητες να μην κερδίσει είναι ελάχιστες. Ο Μαξ Φερστάπεν έχει σαρώσει τα πάντα (και) φέτος στο διάβα του και αναζητάται αντίπαλος να τον σταματήσει. Σύμφωνα με τον Χάιμε Αλγκουερσουάρι, πρώην οδηγό της Formula 1, αυτή τη στιγμή από το υπάρχον γκριντ, δεν υπάρχει κανείς.

Μάλιστα, έφερε το παράδειγμα δύο εκ των κορυφαίων οδηγών, του Λιούις Χάμιλτον και του Φερνάντο Αλόνσο, οι οποίοι αν είχαν το ίδιο μονοθέσιο με τον Ολλανδό, δεν θα μπορούσαν να τον αφήσουν πίσω τους.

«Κανείς δεν μπορεί να τον κερδίσει. Είναι μια κλάση μόνος του. Και δεν πιέζει κιόλας. Φυσικά και οδηγεί ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο, αλλά είμαι πάρα πολύ σίγουρος πως αν βάζαμε τον Χάμιλτον ή τον Αλόνσο ή όποιον άλλον οδηγό θέλατε να τον αντιμετωπίσει με το ίδιο αυτοκίνητο, δεν νομίζω πως θα τον κέρδιζε», ανέφερε ο Αλγκουερσουάρι, ο οποίος γύρισε τον χρόνο μερικά χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στην εκδήλωση καρτ στο Μπαχρέιν, επιχειρηματολογώντας γιατί ο Ολλανδός βρίσκεται σε άλλο επίπεδο.

«Βρεθήκαμε στο παγκόσμιο Κύπελλο καρτ στο Μπαχρέιν, στην κατηγορία ΚΖ. Εκείνος κέρδισε, εγώ τερμάτισα ένατος. Προφανώς, επέστρεφα στα καρτ και το έκανα απλά για να προπονηθώ. Δεν ήμουν επαγγελματίας, αλλά το να βρεθώ μέσα στην πρώτη 10άδα ήταν σπουδαίο κατόρθωμα για εμένα τότε. Ο Φερστάπεν κέρδισε τον αγώνα και θυμάμαι όταν τον είδα για πρώτη φορά. Έπρεπε να κερδίσει και δεν συμβιβαζόταν με τη δεύτερη θέση».

Συνεχίζοντας ο Ισπανός, εξήγησε κι άλλους λόγους που ο Φερστάπεν είναι σχεδόν ανίκητος. «Όταν επέστρεφε σπίτι δεν υπήρχαν χαρούμενα πρόσωπα να τον περιμένουν. Αυτό πιστεύω είχε μεγάλη επιρροή στην απόδοσή του. Αν θέλετε να εξηγήσετε λοιπόν τι κάνει τώρα, θα πρέπει να πάτε πίσω πάρα πολλά χρόνια. Θα πρέπει να κοιτάξετε όταν ξεκίνησε τα καρτ, το πόσο σφικτό πρόγραμμα είχε, αλλά και την αφοσίωσή του. Η προπόνηση δεν τελείωνε ποτέ. Είναι ταλέντο, αλλά συνεχώς δοκιμάζει και τρέχει, τρέχει, τρέχει».

Tags: