Ο Βαντόρν θα επιστρέψει στην F1 στις δοκιμές ελαστικών της Pirelli

Στόφελ Βαντόρν

i

©Aston Martin

Ο Βαντόρν θα επιστρέψει στην F1 στις δοκιμές ελαστικών της Pirelli

Ο Στόφελ Βαντόρν είναι έτοιμος να επιστρέψει στη Fomula 1 για να αναλάβει καθήκοντα ως εφεδρικός οδηγός της Aston Martin. Ο Βέλγος οδηγός θα οδηγήσει με το μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας στις δοκιμές ελαστικών της Pirelli.

Ο Στόφελ Βαντόρν θα επιστρέψει στην Formula 1 με την Aston Martin στις επερχόμενες δοκιμές ελαστικών της Pirelli στο Βέλγιο. 

Οι δοκιμές του Ιταλού κατασκευαστή ελαστικών πραγματοποιούνται μετά το βελγικό γκραν πρι στη πίστα του Σπα, με το διήμερο πρόγραμμα στις 1-2 Αυγούστου να ακολουθεί τις δοκιμές στο Σίλβερστοουν μετά το βρετανικό γκραν πρι.

Ο Βέλγος οδηγός, ο οποίος οδήγησε δύο ολόκληρες σεζόν για τη McLaren το 2017 και το 2018 πριν μεταπηδήσει στη Formula E, όπου έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Mercedes εντάχθηκε στην Aston Martin στην αρχή της τρέχουσας χρονιάς ως εφεδρικός και προσομοιωτής οδηγός της ομάδας με έδρα το Σίλβερστοουν. 

Τελευταία φορά που ο Βαντόρν οδήγησε ένα μονοθέσιο της F1 ήταν για τη Mercedes κατά τη διάρκεια των δοκιμών νέων οδηγών του 2020, μετά το γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι που τελείωσε τη σεζόν.

Η Pirelli έχει υποβληθεί σε δοκιμές ενόψει του επόμενου έτους, με την ψηφοφορία για μια πιθανή γενική απαγόρευση ελαστικών να πλησιάζει.