Το νέο ιστορικό ορόσημο της Red Bull όπως το βλέπει ο Χόρνερ

Τα πανηγύρια της Red Bull για το 1-3 στην Ουγγαρία

i

©redbullcontentpool

Το νέο ιστορικό ορόσημο της Red Bull όπως το βλέπει ο Χόρνερ

Δημήτρης Μπαλής 13:49 - 24.07.2023 / Ανανεώθηκε: 13:55 - 24.07.2023

Ο επικεφαλής της Red Bull αναλογίζεται το νέο ρεκόρ που σημείωσε η ομάδα του στο γκραν πριx της Ουγγαρίας.

Αυτή η ομάδα είναι έτοιμη να σπάσει όλα τα ρεκόρ. Η Red Bull βαδίζει –για να είμαστε ακριβείς τρέχει- από τον έναν άθλο στον άλλο και πολύ δύσκολη κάτι θα την σταματήσει φέτος να διαλύσει τον ανταγωνισμό και να φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ που θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταρριφθούν στο εγγύς μέλλον.

Στην Ουγγαρία ο Μαξ Φερστάπεν είπε ότι «επιτέλους έκανα μια πολύ καλή εκκίνηση» και είδες δίκιο, καθώς ξεκινώντας δεύτερος πίσω από τον Χάμιλτον, πέρασε στην πρώτη στροφή μπροστά και μην τον είδατε…

Ο Ολλανδός οδηγός, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει από τώρα σκαλίσει το όνομά του στο φετινό τρόπαιο καθώς μόνο αν καθίσει στο σπίτι του και δεν τρέξει στο υπόλοιο της σεζόν θα το χάσει.

Οι 7 συνεχόμενες νίκες του ιδίου φέτος και 9 συνολικά σε 11 γκραν πρι, σε συνδυασμό με τις 2 νίκες του Πέρες, οδήγησαν τη Red Bull να φθάσει τις 12 συνεχόμενες, επισκιάζοντας το ρεκόρ του 1988 της McLaren που κέρδισε 11 σερί γκραν πρι.

Η νίκη του Φερστάπεν στο Χουνγκαρόρινγκ ήταν η πιο συντριπτική του σεζόν, καθώς τερμάτισε με 33 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Λάντο Νόρις, ενώ πήρε την πέμπτη μέγιστη βαθμολογία στις 7 σερί νίκες του, επειδή είχε και τον ταχύτερο γύρο. . Αναλογιζόμενος τη νίκη, ο Χόρνερ, ο επικεφαλής της ομάδας, απέτισε φόρο τιμής στη Red Bull, η οποία μπορεί να κερδίσει το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών ήδη από το ιταλικό γκραν πρι στη Μόντσα.

«Γράψαμε ιστορία, κάτι πολύ ιδιαίτερο για όλη την ομάδα», είπε ο Χόρνερ. «Για να πετύχουμε το ρεκόρ των 12 συνεχόμενων νικών στα γραντ πρι, να σπάσουμε αυτό το ρεκόρ από το 1988 -όταν θυμάμαι να παρακολουθώ τον Αϊρτον Σένα και τον Αλέν Προστ και τη μεγάλη ομάδα της McLaren με επικεφαλής τον Ρον Ντένις, σκέφτομαι ότι χρειάστηκαν 35 χρόνια, αλλά είμαστε η ομάδα για να σπάσουμε τέτοια ρεκόρ, ειδικά με την ποιότητα που έχουμε τους αγώνες. Είναι κάτι για το οποίο όλη η ομάδα μπορεί να είναι πολύ περήφανη. Αλλά πόσο καιρό μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι; Ποιος ξέρει;», είπε ο Χόρνερ.

«Έχουμε άλλη μια πρόκληση το επόμενο Σαββατοκύριακο με τον αγώνα σπριντ, τις ευμετάβλητες συνθήκες του Σπα και οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Έτσι, πραγματικά, σκεφτόμαστε κάθε αγώνα διαφορετικά», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της Red Bull.

Tags: