Νόρις: «Είμαστε χαρούμενοι από την πρόοδο που έχουμε κάνει»

Λάντο Νόρις

Νόρις: «Είμαστε χαρούμενοι από την πρόοδο που έχουμε κάνει»

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:50 - 23.07.2023 / Ανανεώθηκε: 20:00 - 23.07.2023

Ο Λάντο Νόρις δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης; στο γκραν πρι της Ουγγαρίας.

Ο Λάντο Νόρις πανηγύρισε το δεύτερο διαδοχικό του βάθρο στη φετινή σεζόν της Formula 1. Ο Βρετανός οδηγός στον αγώνα του Σίλβερστοουν όπως και στη πίστα του Hungaroring τερμάτισε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. 

Ο Νόρις μίλησε μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, Νίκο Ρόσμπεργκ για τον αγώνα του: «Δύσκολος αγώνας. Δεν ήταν εύκολα με τον Τσέκο (Πέρες) να πλησιάζει προς το τέλος αλλά ευτυχώς δεν είχε την ταχύτητα να με πιάσει. Είμαι χαρούμενος. Έπρεπε να δώσω μάχη στο ξεκίνημα, δεν κύλησε καλά για μένα η πρώτη στροφή. Άλλο ένα βάθρο για εμένα και για τη McLaren, πράγμα εξαιρετικό». 

Ερωτηθείς για το πότε θα έρθει η πρώτη νίκη, ο οδηγός της McLaren ανέφερε: «Αν εγκαταλείψει ο Μαξ ή κάτι τέτοιο, τότε ίσως… είναι πολύ γρήγοροι. Μόνο αν κάνουν λάθος ή συμβεί κάτι. Προς το παρόν είμαστε πολύ χαρούμενοι από την πρόοδο που είχαμε σημειώσει, σε σχέση με το που βρισκόμασταν 4-5 αγώνες πριν. Από εκεί που δυσκολευόμασταν κάποιες φορές να περάσουμε στο Q1, το να μαχόμαστε για pole και βάθρα είναι κάτι που δεχόμαστε με ικανοποίηση. Θα έρθει η σειρά μας πιο μετά στη σεζόν».

Στο τέλος ο Νόρις αναφέρθηκε στο μυστικό της επιτυχίας της βρετανικής ομάδας, λέγοντας: «Πολλή σκληρή δουλειά, ομαδική δουλειά, όλοι πίσω στο εργοστάσιο έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό. Νομίζω πως το ξέραμε στο ξεκίνημα της σεζόν πως θα είχαμε προβλήματα. Δεχθήκαμε υπερβολική κριτική, έλεγαν πως δεν κάνουμε καλή δουλειά. Και χαίρομαι που τους διαψεύσαμε».