Το γκραν πρι της Ουγγαρίας θα παραμείνει στο καλεντάρι της F1 μέχρι το 2032

Πίστα Ουγγαρίας

i

©printscreen

Το γκραν πρι της Ουγγαρίας θα παραμείνει στο καλεντάρι της F1 μέχρι το 2032

Η Formula 1 και το Hungaroring συμφώνησαν με νέο συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών, ενώ επίσης η πίστα της Ουγγαρίας θα έχει βελτιώσεις.

Η Formula 1 αποφάσισε ότι το γκραν πρι της Ουγγαρίας θα παραμείνει στο καλεντάρι μέχρι το 2032. Έτσι, η συμφωνία που είχε η πίστα του Hungaroring μέχρι το 2027 παρατείνεται για πέντε ακόμη χρόνια. 

Με τη νέα αυτή σύμβαση, ο οργανισμός ανακοινώνει επίσης μια σημαντική διαδικασία ανάπτυξης και αναδιαμόρφωσης του κυκλώματος τα επόμενα χρόνια, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου κτιρίου pit και μιας κεντρικής εξέδρας. Όλα αυτά με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των φιλάθλων. 

Ο πρόεδρος και CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά που ανακοινώνουμε την επέκταση του Ουγγρικού Grand Prix για ακόμα πέντε χρόνια, καθώς επιστρέφουμε για ένα ακόμα αγωνιστικό σαββατοκύριακο στο Χουνγκαρόρινγ. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη πίστα δίπλα στην απίστευτη πόλη της Βουδαπέστης και ένας προορισμός που όλοι οι οδηγοί και οι οπαδοί μας προσβλέπουν στο ημερολόγιο. Η δέσμευση του διοργανωτή στην Ουγγαρία για την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων και την περαιτέρω βελτίωση της εμπειρίας για τους οπαδούς αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα και κάτι που θέλουμε να βλέπουμε να κάνουν όλοι οι διοργανωτές για να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε και να κάνουμε τους αγώνες μας ακόμα καλύτερους». 

Το γκραν πρι της Ουγγαρίας πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο και αναμένονται περισσότεροι από 300.000 θεατές, από 290.000 το 2022. Το συγκεκριμένο αφωνιστικό τριήμερο είναι ιδιαίτερο για τη χώρα, καθώς συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που ο Ζολτ Μπαουμγκάρτνερ, ο μόνος Ούγγρος που αγωνίστηκε σε αυτό το άθλημα, έκανε το ντεμπούτο του στη F1 στη πίστα του Hungaroring. 

Η πίστα της Ουγγαρίας είναι στο καλεντάρι της Formula 1 από το 1986. Στους πολλούς θρύλους του αθλήματος έχουν ανέβει στην κορυφή, συμπεριλαμβανομένων των Μίκαελ Σουμάχερ και Άιρτον Σένα, οι οποίοι κέρδισαν τέσσερα και τρία γκραν πρι στην Ουγγαρία αντίστοιχα. 

Ο Ζολτ Γκιουλάι, CEO και πρόεδρος της πίστας της Ουγγαρίας, είπε: «Είμαστε υπερήφανοι που συμφωνήσαμε σε αυτήν την παράταση του συμβολαίου. Με την εκπληκτική άνοδο της παγκόσμιας δημοτικότητας της F1, που τώρα βλέπει περισσότερες πίστες από ποτέ να ανταγωνίζονται για να ενταχθούν στο ημερολόγιο, η σημερινή υπογραφή αποτελεί μια πολύ σημαντική επιτυχία για εμάς. Οι ενημερώσεις που θα γίνουν στην πίστα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2026».

Αξίζει να σημειωθεί πως πέντε οδηγοί  του grid του 2023 έχουν κερδίσει σε αυτήν την πίστα, με τον Λιούις Χάμιλτον να έχει οκτώ νίκες, ενώ αυτή τη φετινή σεζόν ο Φερνάντο Αλόνσο γιορτάζει 20 χρόνια από την πρώτη του νίκη στη Formula 1 το 2003 στην ίδια πίστα.

Tags: