Χάμιλτον: «Είναι φοβερό συναίσθημα, δεν ξέρω αν θα κοιμηθώ απόψε»

Λιούις Χάμιλτον

i

©printscreen

Χάμιλτον: «Είναι φοβερό συναίσθημα, δεν ξέρω αν θα κοιμηθώ απόψε»

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:10 - 22.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:22 - 22.07.2023

Ο Λιούις Χάμιλτον εμφανίστηκε χαρούμενος με την κατάκτηση της πολ ποζίσιον στις κατατακτήριες δοκιμές της Ουγγαρίας.

Ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε την πολ ποζίσον στις κατατακτήριες δοκιμές της Ουγγαρίας και έφτασε τις 104 στην καριέρα του στη Formula 1. Ο Βρετανός οδηγός μετά από 565 ημέρες και τις κατατακτήριες δοκιμές της Σαουδικής Αραβίας του 2021 θα εκκινήσει από την πρώτη σειρά του grid.     

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Χάμιλτον μίλησε στη Ντάνικα Πάτρικ,: «Ήταν τρελό ενάμιση έτος. Έκλεισε η φωνή μου από τις φωνές μέσα στο αυτοκίνητο. Είναι φοβερό συναίσθημα. Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ γιατί όλοι στην ομάδα έχουν δουλέψει τόσο σκληρά όλο αυτό το διάστημα για να κατακτήσουμε την pole. Νιώθω λες και είναι η πρώτη φορά. Δεν περίμενα ερχόμενος σήμερα στην πίστα πως θα μαχόμουν για την pole position αλλά στην τελευταία προσπάθεια τα έδωσα όλα. Δεν άφησα τίποτα».

Στη συνέχεια ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κλήθηκε να να μιλήσει για τη δύσκολη περίοδο και τα σκαμπανεβάσματα που είχε η Mercedes κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. 

«Ήταν μια μεγάλη πρόκληση για όλους στην ομάδα. Υπήρξαν σκαμπανεβάσματα, όμως κανένας μας δεν έχασε την πίστη του. Μείναμε ενωμένοι και επικεντρωθήκαμε στο να βρούμε την σωστή κατεύθυνση για τη βελτίωση του αυτοκινήτου. Σήμερα χάναμε χρόνο στις στροφές 4 και 11 και πέρασα τέρμα γκάζι ελπίζοντας να έχω μείνει εντός ορίων πίστας. Όμως ήταν δύσκολη αυτή τη περίοδος. Και θα συνεχίσει να είναι αλλά ελπίζω αυτή η pole να επιβεβαιώνει πως είμαστε σε σωστό δρόμο και πως θα τα καταφέρουμε αν συνεχίσουμε να πιέζουμε», ανέφερε ο οδηγός της Mercedes. 

Ο Χάμιλτον αναφέρθηκε στην απόδοση της W14 στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (22/7), αλλά επίσης τόνισε τις αντιδράσεις σχετικά με τις γόμες σε κάθε Q όπως όριζε το σύστημα που δοκιμάστηκε στην Ουγγαρία: «Υπήρχε μεγάλη διαφορά στην ισορροπία του αυτοκινήτου περνώντας από γόμα σε γόμα. Όμως και με τις τρεις η αίσθηση ήταν καλή, αν και στο τέλος, η αίσθηση με τη μαλακή ήταν εξαιρετική. Ήταν σημαντικό που επιτέλους είχαμε ένα ουδέτερο μονοθέσιο σε συμπεριφορά. Είναι δύσκολο να έχεις την τέλεια ισορροπία σε όλες τις στροφές με αυτή τη γενιά μονοθεσίων και νομίζω πως το καταφέραμε σήμερα. Συγχαρητήρια στην ομάδα, κάναμε σπουδαία δουλειά».

Τέλος ο 38χρονος οδηγός ρωτήθηκε για την αυριανή (23/7) μάχη με τους Μαξ Φερστάπεν και Λάντο Νόρις, λέγοντας: «Δεν ξέρω αν θα κοιμηθώ απόψε. Αύριο θα παλέψουμε όσο περισσότερο μπορούμε, θα βάλουμε τα δυνατά μας σαν ομάδα. Θα είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους δύο. Ο Λάντο κάνει φοβερή δουλειά και είναι σπουδαίο να βλέπεις τη McLaren ξανά στη μάχη. Όσο για τον Μαξ, τον ξέρετε, είναι πάντα εκεί»,