Για ποια ομάδα ήταν έτοιμος να απορρίψει την Aston Martin ο Αλόνσο;

Φερνάντο Αλόνσο

i

©Print Screen

Για ποια ομάδα ήταν έτοιμος να απορρίψει την Aston Martin ο Αλόνσο;

Δημήτρης Μπαλής 15:48 - 25.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:53 - 25.07.2023

Αν του είχε κάνει πρόταση αυτή η ομάδα, τότε ο Ισπανός δεν θα μεταπηδούσε στην Aston Martin. Απλά, δεν έγινε ποτέ.

Σαν κεραυνός εν αιθρία κατά κάποιον τρόπο, αποτέλεσε η απόφαση του Φερνάντο Αλόνσο να αφήσει την Alpine και να μεταγραφεί στην Aston Martin. Μια απόφαση που του βγήκε σε καλό τελικά, καθώς έως τώρα έχει καταφέρει να εξασφαλίσει έξι βάθρα. Όμως, ποτέ δεν θα είχε πάει στους Βρετανούς, αν μια άλλη ομάδα του είχε κάνει επίσημη πρόταση. Αυτή, δεν είναι άλλη από την πρώην του, την Alpine.

«Το προηγούμενο ουγγρικό γκραν πρι ήταν ιδιαίτερα αγχωτικό με την πρόταση που μου είχε κάνει ο Λόρενς Στρολ. Αλλά τελικά ήταν μια καλή απόφαση, μια τυχερή απόφαση και είμαι χαρούμενος που την πήρα. Στην πραγματικότητα δεν ήταν επιλογή, καθώς δεν έλαβα ποτέ κάτι συγκεκριμένο από την Alpine. Μόνο λόγια. Αν μου είχε κάνει πρόταση η Alpine στην αρχή της σεζόν, δεν θα είχα υπογράψει με την Aston Martin. Αυτό είναι σίγουρο. Αλλά τότε είχε μόνο μία και την αποδέχτηκα», ανέφερε ο Ισπανός και συνέχισε, λέγοντας μερικά πράγματα για την πρώην ομάδα του.

«Δεν νομίζω πως η Alpine έχει αργό αυτοκίνητο. Είναι πολύ γρήγορο όπως είδατε στο Σίλβερστοουν, εκεί όπου ο Γκασλί ήταν κολλημένος στην πίσω πτέρυγά μου για πάνω από 30 γύρους. Η απόδοση αλλάζει γρήγορα από πίστα σε πίστα και θα ήμουν χαρούμενος αν η Alpine γινόταν γρηγορότερη στο μέλλον. Από εκεί και πέρα, η Aston Martin αποτελεί ένα καλό πρότζεκτ και είμαι χαρούμενος για αυτό, αλλά είμαι σίγουρος πως θα μονομαχήσουμε σκληρά με αυτούς».

Στη συνέχεια ο Αλόνσο αναφέρθηκε στη μάχη που δίνει η ομάδα του στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Στόχος είναι η δεύτερη θέση, πίσω από τη Red Bull, μια θέση που κατέχει αυτή τη στιγμή η Mercedes. Η Aston Martin από την πλευρά της βρίσκεται 22 πόντους πίσω από τους Γερμανούς και 24 μπροστά από τους Ιταλούς της Ferrari. «Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν δεύτεροι, αλλά η μάχη θα είναι σκληρή έως το τέλος. Θα δούμε πώς θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, αλλά μην ξεχνάμε πως υπάρχουν πολλές γρήγορες ομάδες και οδηγοί πίσω μας. Οι Ferrari και McLaren θα αντεπιτεθούν, αν δεν το κάνουν ήδη. Αλλά εμείς κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε τη Mercedes, γιατί αυτή είναι η σωστή νοοτροπία, να συνεχίσουμε στο πλάνο μας και να κερδίσουμε περισσότερους πόντους σε σχέση με τους ανταγωνιστές».

Tags: