Πέντε νέες ομάδες μπαίνουν στην F1 - Πότε θα γίνουν γνωστές

Η εκκίνηση του γκραν πρι της Ουγγαρίας

i

©Pirelli

Πέντε νέες ομάδες μπαίνουν στην F1 - Πότε θα γίνουν γνωστές

Δημήτρης Μπαλής 09:16 - 25.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:29 - 25.07.2023

Ο πρόεδρος της FIA Μπεν Σουλαγιέμ πιστεύει ότι η τελική απόφαση θα έρθει τους επόμενους μήνες.

Από το 2025 το πρωτάθλημα της F1 δεν θα έχει μόνο 10 ομάδες. Το βέβαιο είναι ότι θα αυξηθούν, καθώς στο σπορ πέφτουν τα εκατομμύρια βροχή, έχει ανέβει η δημοτικότητα, αυξήθηκαν τα γκραν πρι και ως εκ τούτου πολλές ομάδες έχουν δείξει ενδιαφέρον να ενταχθούν στο σπορ.

Μολονότι τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, πέντε ομάδες φέρεται να έχουν υποβάλει προσφορά στη FIA για να μπουν στη F1 από τη σεζόν του 2025, με τη διαδικασία να υπολογίζει 2 πιθανές νέες ομάδες για να ενταχθούν στους 10 κατεστημένους.

Η Andretti Cadillac Racing ήταν στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος, έχοντας αντιμετωπίσει σκληρή στάση στις προσπάθειές της από τις ομάδες που ήδη συμμετέχουν στο γκριντ.

Η διαδικασία εξέτασης των προσφορών της FIA βρίσκεται σε εξέλιξη, αν και η F1 θα συμμετέχει κι αυτή στην τελική λήψη των αποφάσεων.

«Ελπίζω ότι μπορούμε να κάνουμε την ανακοίνωση τον επόμενο μήνα», είπε ο Μπεν Σουλαγιέμ στο Formula.hu.

«Μιλάμε για σοβαρούς ανθρώπους και δεν θέλουμε να αποκλείσουμε κανέναν χωρίς να γίνει ενδελεχής έλεγχος των αιτήσεων που έχουμε λάβει. Μιλάμε για μεγάλα ονόματα και πολλά χρήματα. Νομίζω ότι το γράμμα προθέσεων ήταν η σωστή απόφαση και το συμβόλαιο λέει ότι μπορεί να υπάρχουν 12 ομάδες στον αγωνιστικό χώρο της F1», ανέφερε ο πρόεδρος της FIA.

«Φυσικά, δεν θέλουμε καμία ομάδα, θέλουμε ομάδες Α και χρειαζόμαστε έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων: Προτιμώ κατασκευαστές γιατί θα ήταν καλό για το άθλημα. Έχουμε πάρει το χρόνο μας, η ομάδα της FIA έχει δουλέψει πολύ σκληρά για την επιστολή προθέσεων, είχαμε συναντήσεις με τις ομάδες για να εξετάσουμε τις προσφορές τους και νομίζω ότι θα έχουμε μια τελική απόφαση σε τέσσερις έως έξι εβδομάδες», τόνισε ο Σουλαγιέμ.

Tags: