Ο Φερστάπεν ετοιμάζεται για ένα «χαοτικό» βελγικό γκραν πρι

Ο Μαξ Φερστάπεν

i

©redbullcontentpool

Ο Φερστάπεν ετοιμάζεται για ένα «χαοτικό» βελγικό γκραν πρι

Δημήτρης Μπαλής 18:04 - 26.07.2023 / Ανανεώθηκε: 18:10 - 26.07.2023

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και οδηγός της Red Bull, προβλέπει μεγάλη μάχη το Σαββατοκύριακο με βροχή.

Ο Ολλανδός μπαίνει στον τελευταίο αγώνα πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές έχοντας επεκτείνει τη νικηφόρα σειρά της Red Bull σε 12 διαδοχικούς αγώνες, εκ των οποίων 11 φέτος, όσοι και οι αγώνες που έχουν γίνει. Παράλληλα έχει πάρει προβάδισμα 110 πόντων έναντι του ομόσταβλού του Σέρχιο Πέρες.

Η επιστροφή στο Σπα - Φρανκοσάμπ συνεπάγεται το τρίτο Σαββατοκύριακο Sprint της σεζόν, μια μορφή που δεν αρέσει στον Φερστάπεν από την εισαγωγή της μορφής αυτής το 2021, δηλαδή με μισό αγώνα το Σάββατο (Sprint) και με ολόκληρο γκραν πρι την Κυριακή.

Αλλά ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν σε εξαιρετική φόρμα πέρυσι στο Βέλγιο, ξεκινώντας 14ος (!!!) και καταφέροντας να κερδίσει μέσα σε καταιγίδα.

«Ανυπομονώ για τον αγώνα Sprint στο Βέλγιο. Φαίνεται ότι θα είναι ένα αρκετά βροχερό Σαββατοκύριακο, οπότε θα δούμε τι αντίκτυπο θα έχει, καθώς το κάνει πάντα λίγο πιο ενδιαφέρον και χαοτικό. Το Σπα είναι φυσικά η αγαπημένη μου πίστα στο καλεντάρι οπότε ανυπομονώ να αγωνιστώ εκεί και να δω τους θαυμαστές μου. Θα πρέπει να είναι ένα διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο», είπε ο Φερστάπεν.

«Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αποδώσει το αυτοκίνητό μας και στις στροφές υψηλότερης ταχύτητας. Έχω καλές αναμνήσεις από το Σπα και έρχομαι μετά από ένα υπέροχο ομαδικό αποτέλεσμα στην Ουγγαρία. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και αυτό το Σαββατοκύριακο, και μετά να πάμε καλοκαιρινές διακοπές».

Βροχερό το Βέλγιο

Στην πίστα του Σπα έχουν συμβεί μερικές από τις πιο εμβληματικές στιγμές σε βρεγμένο οδόστρωμα στη Formula 1.

Όπως η σύγκρουση πολλών αυτοκινήτων στον πρώτο γύρο του αγώνα του 1998 που ήταν πιθανότατα ο χειρότερος στην ιστορία των αγώνων γκραν πρι, όταν ο Μίκαελ Σουμάχερ κατέβηκε στο πιτ-λέιν για να τσακωθεί με τον Ντέιβιντ Κούλθαρντ μετά τη σύγκρουσή τους.

Σε μια πίστα μήκους 7 χιλιομέτρων, στη μια πλευρά μπορεί να βρέχει και στην άλλη ο δρόμος να είναι στεγνός, στο Δάσος των Αρδεννών.

Tags: