Βολφ: «Όλα τα μονοθέσια είναι σαν… Formula 2 απέναντι στη Red Bull»

Τότο Βολφ

i

©printscreen

Βολφ: «Όλα τα μονοθέσια είναι σαν… Formula 2 απέναντι στη Red Bull»

Άγγελος Φραγκισκάτος 10:44 - 26.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:46 - 26.07.2023

Ο επικεφαλής της Mercedes Τότο Βολφ πιστεύει ότι όλα τα μονοθέσια μοιάζουν με αυτοκίνητα της Formula 2 απέναντι στη Red Bull.

Μεγάλος χαμένος του Ουγγρικού γκραν πρι ήταν ο Λιούις Χάμιλτον. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εκκίνησε από την pole position, και κατέληξε να τερματίζει τον αγώνα στην τέταρτη θέση. 

Η Mercedes γνώριζε από την αρχή πως θα είχε δύσκολο έργο απέναντι στον Μαξ Φερστάπεν, με τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή εν τέλει να κερδίζει στην πίστα της Ουγγαρίας και τη Red Bull να παίρνει την 12η συνεχόμενη νίκη της, καταρρίπτοντας το ρεκόρ στη Formula 1

Ο επικεφαλής της Mercedes Τότο Βολφ πιστεύει ότι όλα τα άλλα μονοθέσια της Formula 1 μοιάζουν σαν αυτά της Formula 2 απέναντι στη Red Bull. Συγκεκριμένα, ο Αυστριακός ανέφερε: «Θα μπορούσαμε να λέμε μεταξύ μας ότι 'ήταν εφικτό να ήμασταν εμείς δεύτεροι. Όμως, αυτό είναι άσχετο διότι υπάρχει ένα αυτοκίνητο που ήταν 38 δευτερόλεπτα μπροστά και πιθανότατα πήγαινε σε χαλαρό ρυθμό διαρκώς -αυτή είναι η πικρή πραγματικότητα. 

Αλλά, όπως έχω πει και παλιότερα, υφίσταται η αξιοκρατία και όσο κινείσαι μέσα στο πλαίσιο των κανονισμών έχεις κάνει σφαιρικά καλύτερη δουλειά και πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Θα κάνουμε την αντεπίθεσή μας, και θα κερδίσουμε νίκες και πρωταθλήματα, αλλά είδαμε τον ρυθμό που είχε ο Μαξ κι εκεί ακριβώς βρίσκονται. Ήταν σαν ένας σωρός από αυτοκίνητα της Formula 2 απέναντι σε μια Formula 1, έχουν κάνει την καλύτερη δουλειά». 

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος τόνισε: «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, απέχουμε πολύ ακόμα από το να κερδίσουμε τη Red Bull σε έναν αγώνα, και τώρα είμαστε πίσω και από τις McLaren". Και σε διαφορετική συνέντευξη, στο Viaplay, συμπλήρωσε: "Ήξερα ότι δεν θα μπορούσα να είχα κερδίσει σήμερα, η ομάδα μας είχε πει ότι θα ήμασταν τουλάχιστον μισό δευτερόλεπτο [στο γύρο] πιο αργοί από τη Red Bull. Ήξερα ότι η νίκη ήταν εκτός του κάδρου, αλλά ίσως θα μπορούσα να ήμουν τρίτος". Μιλώντας συγκεκριμένα για τις αιτίες της απώλειας και του βάθρου σήμερα, ενώ χθες είχε κατακτήσει την πολ ποζίσιον, συνέχισε: "Η εκκίνησή μου δεν ήταν η χειρότερη που είχα ποτέ. Οι τροχοί μου σπινάρισαν, μετά ο Μαξ ήταν στην εσωτερική, με ώθησε ανοιχτά στα όρια της πίστας και πέρασαν οι McLaren. Και μετά δεν είχα το ρυθμό για να μείνω κοντά τους 

Η ισορροπία του αυτοκινήτου ήταν απαίσια μέχρι το πρώτο πιτ-στοπ. Είχα πολλή υποστροφή. Λίγο-λίγο άρχισε να αποκτά περισσότερη οδηγησιμότητα και μετά το δεύτερο πιτ-στοπ ήταν πολύ πιο ισορροπημένο. Αν είχαμε στην αρχή την ταχύτητα που είχαμε στο τέλος θα τα πηγαίναμε πολύ καλύτερα. Αντλούμε τα θετικά από χθες, που ήταν σπουδαία για όλους μας. Ήταν εντυπωσιακό», ανέφερε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.