Τέλος και επίσημα από τη Ferrari ο Μεκίς

Λοράν Μεκίς

i

©Scuderia Ferrari

Τέλος και επίσημα από τη Ferrari ο Μεκίς

O Λοράν Μεκίς αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τη Ferrari λίγο πριν την έναρξη του δωδέκατου αγωνιστικού τριημέρου της Formula 1 που διεξάγεται στο Βέλγιο.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του δωδέκατου αγωνιστικού τριημέρου της Formula 1 που διεξάγεται στο Βέλγιο, η Ferrari με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε την αποχώρηση του αγωνιστικού διευθυντή της, Λοράν Μεκίς. 

Μάλιστα είναι γνωστό εδώ και μήνες ότι ο Μεκίς πρόκειται να αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλή στην AlphaTauri, από όταν η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε την αποχώρηση του Φραντζ Τοστ, έπειτα από 17 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αυστριακός θα παραμείνει στη Formula 1, καθώς θα έχει ρόλο συμβούλου στην AlphaTauri

Αναλυτικά τι αναφέρει η ανακοίνωση της Scuderia Ferrari: «Η περίοδος του Λοράν Μεκίς με την Scuderia Ferrari ολοκληρώνεται αυτήν την εβδομάδα. Ο αγωνιστικός διευθυντής δεν θα είναι παρών στο Βέλγιο και αποχωρεί από το Μαρανέλο έπειτα από τεσσερισήμισι σεζόν, κατά την διάρκεια των οποίων η ομάδα κατέκτησε 7 νίκες. Ολόκληρη η ομάδα τον ευχαριστεί για την σημαντική του συνεισφορά κατά τη διάρκεια αυτών των ετών».

Θυμίζουμε ότι ο Μεκίς είχε ενταχθεί στην Ferrari τον Σεπτέμβριο του 2018 και από τον Ιανουάριο του 2021 ήταν ο αναπληρωτής επικεφαλής της ιταλικής ομάδας. Τον ρόλο του Γάλλου αλλά και την θέση του στο pitwall θα πάρει ο Ντιέγκο Ιοβέρνο. 

Ο Μεκίς θα απέχει για το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν από την F1 και από τον Ιανουάριο του 2024 θα αναλάβει τα ηνία της AlphaTauri αντικαθιστώντας τον Φραντζ Τοστ