Σάινθ: «Η Ferrari μου έδωσε εξηγήσεις»

Κάρλος Σάινθ

i

©Ferrari

Σάινθ: «Η Ferrari μου έδωσε εξηγήσεις»

Ο Κάρλος Σάινθ εξηγεί ότι μίλησε με τους μηχανικούς του για το τι συνέβη στην Ουγγαρία και θεωρεί ότι η βροχή στο Σπα θα μπορούσε να είναι μια επιλογή για να ανατρέψει την κατάσταση της ομάδας.

Οι αποφάσεις της Ferrari στην Ουγγαρία δεν ωφέλησαν τον Κάρλος Σάινθ, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα πίσω από τον ομόσταβλό του, Σαρλ Λεκλέρ, αφού η ιταλική ομάδα αποφάσισε να κάνει «undercut» μεταξύ των δικών της οδηγών. 

Υπό αυτή την έννοια, ο Σάινθ αναγνωρίζει ότι έχει μιλήσει για το τι συνέβη με τους υπεύθυνους της στρατηγικής για να κατανοήσουν τι συνέβη. «Προφανώς έχω τις συζητήσεις μου με τους μηχανικούς, κάνω τις ερωτήσεις μου, μερικές πιο περίπλοκες από άλλες, και προσπαθούμε να τις λύσουμε. Έχω ήδη λάβει τις εξηγήσεις μου, τα σχόλια για το πώς είδαν τους αγώνες. Τώρα είναι η ώρα να σκεφτούμε το επόμενο», ανέφερε ο Ισπανός πιλότος στην προεπισκόπηση του τελευταίου Σαββατοκύριακου πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές. 

Η βροχή μπορεί να είναι μια ευκαιρία 

Μόλις τέσσερις μέρες αργότερα, το μυαλό του Σάινθ στρέφεται στο γκραν πρι του Βελγίου που διεξάγεται στην πίστα Σπα, στην οποία ο επιστρέφει ο αγώνας σπριντ. «Είναι μια περίπλοκη πίστα για να κάνεις τον αγώνα σπριντ, είναι μια από τις πιο δύσκολες πίστες για να κάνεις ένα καλό «στήσιμο» γιατί έχεις όλη τη συμπίεση στην Eau Rouge, τις καταβάσεις και τις λακκούβες...» εξήγησε ο οδηγός της Ferrari.  

Οι απαιτήσεις της διάταξης θα αναγκάσουν τις ομάδες να βάλουν τα δυνατά τους, πόσο μάλλον με δύο δοκιμές με βαθμούς, αλλά δεν θα είναι το μόνο που μπορεί να τους προκαλέσει πονοκέφαλο. Η βροχή φαίνεται να κάνει την εμφάνισή της, αυξάνοντας τη δυσκολία της πίστας, αν και η Ferrari τη βλέπει ως ευκαιρία να ξεχωρίσει: «Είναι μια ευκαιρία για εμάς να δούμε αν μπορούμε να το κάνουμε σωστά, μετά αν προσθέσετε τη βροχή στο ότι, φαίνεται ότι θα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο Σαββατοκύριακο για όλους, αλλά και διασκεδαστικό». 

Οι διαφορετικές συνθήκες είναι το μόνο πράγμα που ο Σάινθ πιστεύει ότι μπορεί να δώσει λίγο ενδιαφέρον στις υπόλοιπες ομάδες φέτος, καθώς η Red Bull κυριαρχεί μόνη της. «Νομίζω ότι αυτή η χρονιά μας δίδαξε ότι είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα, τελικά ο αγώνας είναι πολλοί γύροι και τελειώνεις εκεί που σου αξίζει και τα Σαββατοκύριακα όπου ήμασταν γρήγοροι, όπως στην Αυστρία. Τα σαββατοκύριακα της εβδομάδας όπου ήμασταν πιο αργοί, όπως στην Ουγγαρία τερματίσαμε χαμηλότερα», τόνισε. 

Με αυτή την έννοια, ο Ισπανός οδηγός τόνισε ότι του αρέσει να αγωνίζεται στο βρεγμένο και ότι το Σπα είναι μια πίστα όπου πάντα διασκεδάζει. «Στη βροχή προσπαθώ πάντα να εκμεταλλεύομαι κάθε κατάσταση, δεν έχει σημασία τι αυτοκίνητο έχω, πάντα διασκέδαζα πολύ και έχω επίσης πολύ καλές αναμνήσεις στο Spa με βροχή όπου πάντα είχα καλά αποτελέσματα, αλλά σήμερα στη F1 κυριαρχεί, ακόμα και στο νερό, το μονοθέσιο, γιατί όλοι είμαστε αρκετά καλοί στη βροχή»