Ράσελ: «Η McLaren έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου»

Ο Τζορτζ Ράσελ

Ράσελ: «Η McLaren έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου»

Δημήτρης Μπαλής 13:22 - 27.07.2023

Το προφανές είπε ο Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος έχει μείνει κι αυτός έκπληκτος από τις εμφανίσεις της McLaren, που χρησιμοποιεί κινητήρες Mercedes.

Την άποψή του πως η McLaren αποτελεί πλέον μια από τις πιο δυνατές ομάδες του γκριντ εξέφρασε ο Τζορτζ Ράσελ. Μετά τη δεύτερη θέση του Λάντο Νόρις και την πέμπτη του Όσκαρ Πιάστρι στην Ουγγαρία, η βρετανική ομάδα συγκέντρωσε κι άλλους πόντους, στη μάχη που δίνει στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Κι όμως, η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά για την ομάδα του Γουόκινγκ, καθώς στους τρεις πρώτους αγώνες δεν είχε καταφέρει να συλλέξει ούτε έναν. Το σημείο καμπής από εκεί και πέρα, ήταν το Σίλβερστοουν, εκεί όπου κατάφερε να εξασφαλίσει τη δεύτερη και την τέταρτη θέση.

Ο Νόρις κατάφερε να βρεθεί δύο συνεχείς φορές στο βάθρο και πλέον, εκτός από τη Red Bull, οι ομάδες έχουν και σε αυτή το νου τους. Όπως και ο Ράσελ, με τον οδηγό της Mercedes να εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια.

«Είναι παράξενο που η Aston Martin ήταν ξεκάθαρα η δεύτερη καλύτερη ομάδα, αλλά τώρα δεν μοιάζει να είναι ανταγωνιστική. Η Ferrari από την άλλη δεν έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο, ενώ η McLaren έκανε ένα μεγάλο άλμα. Άρα, αν δεν υπήρχε η τελευταία, θα ήμασταν χαρούμενοι με την εξέλιξή μας», σημείωσε ο Βρετανός οδηγός και συνέχισε για το τι μπορεί να κάνει η δική του ομάδα.

«Η McLaren έβαλε τον εαυτό της στον ανταγωνισμό. Αλλά κάτι τέτοιο σου δίνει τη δυνατότητα να βελτιωθείς κι εσύ. Πιστεύω στην ομάδα μου και νομίζω πως μας δίνει κι εμάς την αισιοδοξία πως μπορούμε να κλείσουμε την ψαλίδα από τη Red Bull. Δεν επικεντρωνόμαστε ιδιαίτερα στη McLaren, τη Ferrari ή την Aston Martin, αλλά στη Red Bull. Και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κι εμείς ένα μεγάλο άλμα».

 

 

Tags: