Ποινή πέντε θέσεων στον Φερστάπεν

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Ποινή πέντε θέσεων στον Φερστάπεν

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:53 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 13:57 - 28.07.2023

Ο Μαξ Φερστάπεν θα έχει ποινή πέντε θέσεων στον αγώνα της Κυριακής (30/7), λόγω της αλλαγής του κιβωτίου ταχυτήτων.

Ο Μαξ Φερστάπεν τιμωρήθηκε με ποινή πέντε θέσεων για τον αγώνα της Κυριακής (30/7), καθώς η Red Bull προχώρησε στην αλλαγή του κιβωτίου ταχυτήτων στο μονοθέσιο του Ολλανδού. 

Η απόφαση της αυστριακής ομάδας να αλλάξει κιβώτιο ταχυτήτων στο Σπα είναι λογικό, καθώς οι ευκαιρίες προσπεράσματος που προσφέρει η πίστα του Βελγίου σημαίνουν ότι είναι ένα μέρος όπου οι ομάδες είναι πιο άνετες να κάνουν αλλαγές στα μονοθέσια των οδηγών. 

Με τη Red Bull να είναι σε μια δική της κατηγορία αυτή τη σεζόν, η ποινή πέντε θέσεων για τον Φερστάπεν είναι απίθανο να αποδειχθεί πολύ μεγάλο εμπόδιο για να στοχεύσει σε ακόμη μια νίκη. Μιλώντας την Πέμπτη (27/7), ο Ολλανδός οδηγός είπε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την πρόσφατη κυριαρχία της RB19 στη πίστα της Ουγγαρίας. 

«Πιστεύω ότι έχουμε ένα αρκετά γρήγορο αυτοκίνητο», είπε ο Φερστάπεν. «Φυσικά, υπάρχουν πολλές άλλες ομάδες, που έφεραν περισσότερες αναβαθμίσεις από εμάς φέτος διότι εμείς δεν ήμασταν σε θέση για κάτι τέτοιο. Αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι με τον τρόπο που αποδίδει το αυτοκίνητο. Το Σάββατο (29/7) (οι δοκιμές κατάταξης) δεν είναι ιδανικό για εμάς, αλλά νομίζω ότι τις Κυριακές (30/7) μπορεί κανείς να δει (να αποδίδουν) οι αναβαθμίσεις που φέραμε. Η Ουγγαρία ήταν ένα καλό μέρος για να τις δει κανείς να δουλεύουν». 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι οδηγοί της Formula 1, περιορίζονται μόλις σε τέσσερα κιβώτια ταχυτήτων για όλη τη σεζόν και ο Φερστάπεν είναι ο πρώτος του grid που θα ξεπεράσει αυτό το όριο. Η κίνηση αυτή γίνεται αρκετά νωρίς στη σεζόν, με τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να παραπονιέται συχνά πυκνά για τον συγχρονισμό των αλλαγών στις ταχύτητες.