Ο Φερστάπεν ταχύτερος στο Βέλγιο αλλά ο Λεκλέρ στην πολ ποζίσιον

Ιπτάμενος αλλά και άτυχος ο Μαξ Φερστάπεν στο Βέλγιο

i

©Pirelli

Ο Φερστάπεν ταχύτερος στο Βέλγιο αλλά ο Λεκλέρ στην πολ ποζίσιον

Δημήτρης Μπαλής 19:50 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:56 - 28.07.2023

Ο Μαξ Φερστάπεν αν και ήταν ταχύτερος στις δοκιμές κατάταξης θα ξεκινήσει έκτος επειδή άλλαξε κιβώτιο και πήρε ποινή.

Πολύ ενδιαφέρουσες ήταν οι κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα του Σπα, στο Βέλγιο. Ξεκίνησαν με βροχή καθώς από το μεσημέρι έβρεχε και το νερό ήταν πολύ στην πίστα, αλλά όσο περνούσε η ώρα η πίστα στην αγωνιστική γραμμή στέγνωνε με αποτέλεσμα οι οδηγοί να βάλουν και στεγνά ελαστικά προκειμένου να πετύχουν καλύτερο χρόνο.

Ο Μαξ Φερστάπεν τελικά κατάφερε και πάλι να είναι ο ταχύτερος με 0,8 δευτ. διαφορά από τον Λεκλέρ, όμως ο Ολλανδός, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν θα είναι στην πολ ποζίσιον, αλλά ο Μονεγάσκος. Κι αυτό επειδή ο Φερστάπεν πήρε ποινή 5 θέσεων επειδή οι μηχανικοί του άλλαξαν κιβώτιο ταχυτήτων στη Red Bull, με συνέπεια να ξεκινήσει 6ος τον Κυριακή το γκραν πρι.

Πάντως, η αλλαγή κιβωτίου δεν θα επηρεάσει τη θέση του στον γκριντ του αυριανού Sprint Race, καθώς η ποινή ισχύει μόνο για τον αγώνα της Κυριακής. Δηλαδή, αν και πάλι αύριο το μεσημέρι είναι ταχύτερος στα προκριματικά, τότε θα ξεκινήσει από την πολ ποζίσιον το απόγευμα το Sprint Race.

Ο Φερστάπεν πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στον τελευταίο του γύρο και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα ξεκινήσει από την 6η θέση.

Πλάι στον Λεκλέρ θα ξεκινήσει ο Σέρχιο Πέρες, μετά από πάρα πολύ καιρό στην πρώτη σειρά της εκκίνησης καθώς κατάφερε να κάνει καλύτερο χρόνο από τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes. Πάντως, η θέση του στο γκριντ είναι επισφαλής μέχρι αυτή τη στιγμή, επειδή βγήκε για λίγο από την πίστα στο Eau Rouge/Raidillon ενώ έτρεχε μπροστά από τον συμπαίκτη του Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος κατέληξε όγδοος με την άλλη Mercedes.

Ο Κάρλος Σάινθ είχε τον 5ο χρόνο αλλά ξεκινά 4ος, μπροστά από το δίδυμο των Πιάστρι και Νόρις που είχαν μικροεξόδους στα χαλίκια. Οι δύο Aston Martin με Αλόνσο και Στρολ ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Με πολύ ενδιαφέρον περιμένουμε και την αυριανή μέρα και αν βρέξει θα έχουμε δύσκολες καταστάσεις και ενδεχομένως απρόοπτα. Και βέβαια την Κυριακή, καθώς πολλοί έχουν να αποδείξουν πολλά. Ο Πέρες θα θέλει να κερδίσει μετά από καιρό, η Red Bull να συνεχίσει το σερί με 13η νίκη, η Ferrari για να πάρει την πρώτη της νίκη και να σπάσει το σερί της Red Bull. Αλλά και οι άλλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο, που μέχρι τώρα ήταν απατηλό. 

Tags: