Φερστάπεν: «Ο τελευταίος γύρος ήταν απολαυστικός, πρώτη φορά αντιμετωπίσαμε τέτοιες συνθήκες»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Getty Images

Φερστάπεν: «Ο τελευταίος γύρος ήταν απολαυστικός, πρώτη φορά αντιμετωπίσαμε τέτοιες συνθήκες»

Ο Μαξ Φερστάπεν μίλησε για την κατάκτηση της πολ ποζίσιον στην Ολλανδία, ενώ αναφέρθηκε και στις συνθήκες που επικράτησαν στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε την πολ ποζίσιον στις κατατακτήριες δοκιμές του Ζάντφορτ, με τον Ολλανδό οδηγό να κατακτά την όγδοη για τη φετινή σεζόν της Formula 1.  

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό γύρο, «ρίχνοντας» με αυτό τον τρόπο τον Λάντο Νόρις (McLaren) στη δεύτερη θέση, ενόψει του αυριανού αγώνα (27/8). 

«Ήταν πολύ δύσκολες κατατακτήριες δοκιμές. Ξεκινήσαμε με τα ενδιάμεσα ενώ και η πίστα γενικά είναι γλιστερή λόγω του νέου οδοστρώματος. Όμως το διαχειριστήκαμε σωστά όπως και στο τέλος, όπου βάλαμε τα σλικ και υπήρχε μόνο μία στεγνή αγωνιστική γραμμή. Χρειάστηκε να ρισκάρουμε αλλά ο τελευταίος γύρος ήταν απολαυστικός», δήλωσε ο οδηγός της Red Bull. 

Στη συνέχεια ο Φερστάπεν αναφέρθηκε στις καιρικές συνθήκες των κατατακτήριων δοκιμών, λέγοντας: «Ήταν η πρώτη φορά που αντιμετωπίσαμε τέτοιες συνθήκες σε αυτή την πίστα. Ίσως υποτιμήσαμε λίγο τις μεταβολές, με τον ισχυρό άνεμο, τον ήλιο που έκανε την εμφάνισή του και στέγνωσε γρήγορα την πίστα. Όλα αυτά είναι εμπειρίες που συλλέγεις και μαθήματα για το μέλλον και στο τέλος, δεν είχε σημασία, πετύχαμε αυτό που έπρεπε». 

Εκτός και ο Λεκλέρ (vid)
FORMULA 1

18:52 - 26.08.2023

Εκτός και ο Λεκλέρ (vid)

Ο Σαρλ Λεκλέρ έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου στη στροφή 9, με αποτέλεσμα να καταλήξει στις μπαριέρες.

Τέλος, ο 25χρονος οδηγός δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το κοινό: «Υπάρχει πάντα πίεση να αποδώσεις τα αναμενόμενα αλλά αν τα καταφέρεις, το συναίσθημα είναι απίστευτο».