Η Haas μήνυσε τον Στάινερ

Γκίντερ Στάινερ

i

©Haas

Η Haas μήνυσε τον Στάινερ

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:00 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:29 - 29.05.2024

Η Haas μήνυσε τον πρώην επικεφαλής της ομάδας, Γκίντερ Στάινερ για παραβιάσεις εμπορικών δικαιωμάτων στην αυτοβιογραφία του «Surviving to Drive».

Σε δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στα δικαστήρια της Βόρειας Καρολίνας, η Haas μήνυσε τον Γκίντερ Στάινερ, αλλά και τον εκδότη του «Ten Speed Press», για παράνομη χρήση εικόνων της ομάδας που παραβιάζουν τους κανόνες των εμπορικών δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα στο έγγραφο της Haas αναφέρεται: «Το 2023 χωρίς την άδεια και την συγκατάθεση της Haas, ο Στάινερ συνέγραψε, διέθεσε, προώθησε, πούλησε και απέκτησε οικονομικό κέρδος από την έκδοση με τίτλο «Surviving to Drive».

Το συγκεκριμένο βιβλίο χρησιμοποίησε και συνεχίζει να χρησιμοποιεί παράνομα τα εμπορικά σήματα της Haas στο υπό εξέταση βιβλίο για το προσωπικό οικονομικό κέρδος του Στάινερ. Η Haas είχε προειδοποιήσει τον Στάινερ, αλλά μέχρι και σήμερα ο Στάινερ δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για να σταματήσει ή να μετριάσει τις παραβατικές πράξεις του, γεγονός που καθιστά αναγκαία την άμεση αγωγή.

Ο Στάινερ προωθεί το υπό εξέταση βιβλίο σε διάφορα μέσα συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών έντυπων. Οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο δείχνουν ότι από τον Ιανουάριο του 2024, που κυκλοφόρησε το βιβλίο, έχει ξεπεράσει τις πωλήσεις 150,000 αντιγράφων και τα έσοδα που έχει αποφέρει υπολογίζονται ότι είναι τουλάχιστον 4.500.000 δολάρια».

Η Haas ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να εκδικαστεί η υπόθεση. Θυμίζουμε πως ο 59χρονος ήταν από το 2014 μέλος της αμερικανικής ομάδας και ήταν ο ενορχηστρωτής για την είσοδό της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.