Ο Γκασλί θα τιμήσει την μνήμη του Σένα στην Ίμολα

Πιερ Γκασλί

i

©Photo by Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Ο Γκασλί θα τιμήσει την μνήμη του Σένα στην Ίμολα

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:00 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:09 - 29.05.2024

Ο Πιερ Γκασλί θα τιμήσει την μνήμη του Άιρτον Σένα στο προσεχές γκραν πρι της Εμίλια-Ρομάνια (17-19 Μαΐου).

Ο Πιερ Γκασλί αποκάλυψε ότι θα φορέσει ένα ειδικό κράνος για να τιμήσει την μνήμη του Άιρτον Σένα στο γκραν πρι της Εμίλια-Ρομάνια (17-19 Μαΐου), ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 34 ετών.

Το αγωνιστικό τριήμερο λαμβάνει χώρα 30 χρόνια μετά το θανατηφόρο ατύχημα του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στην πίστα της Ίμολα.

«Η πορεία του Σένα ήταν έμπνευση για μένα από τις πρώτες μου μέρες σε αγώνες kart και είχαν το προνόμιο να οδηγήσω το πρώτο του μονοθέσιο F1, μία Toleman του 1984, πριν από λίγα χρόνια στο Σίλβερστον», ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media o Γάλλος πιλότος της Alpine.

Ο Γκασλί αποκάλυψε επίσης ότι το κράνος του θα τεθεί σε δημοπρασία μετά τον αγώνα και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε στο ίδρυμα του Άιρτον Σένα στη Βραζιλία.

Ο Σένα έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους καλύτερους οδηγούς όλων των εποχών, όχι μόνο λόγω των επιδόσεών του στις πίστες, αλλά και για την άμεση επίδρασή του στη βελτίωση των μέτρων ασφαλείας στο άθλημα.

Ακόμη και μετά τον θάνατό του, η κληρονομιά του Σένα εξακολουθεί να είναι ένας καταλύτης για αλλαγές που σώζουν ζωές. Η τραγική απώλειά του οδήγησε σε εκτενείς αναθεωρήσεις των προδιαγραφών ασφαλείας των αυτοκινήτων και των πιστών σε ολόκληρη τη Formula 1, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρών τραυματισμών και θανάτων.