Ferrari για τους πανηγυρισμούς του Βασέρ με τη McLaren: «Το έχουμε πει ξανά, κανείς δεν είναι ασφαλής όταν ο Φρεντ είναι κοντά»

Πανηγυρισμοί των ανθρώπων της McLaren για τη νίκη του Λάντο Νόρις στο GP του Μαϊάμι

i

©Photo by Song Haiyuan/MB Media/Getty Images

Ferrari για τους πανηγυρισμούς του Βασέρ με τη McLaren: «Το έχουμε πει ξανά, κανείς δεν είναι ασφαλής όταν ο Φρεντ είναι κοντά»

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:28 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 02:54 - 20.05.2024

Ο επικεφαλής της Ferrari, Φρεντ Βασέρ συμμετείχε στους πανηγυρισμούς της McLaren για τη νίκη του Λάντο Νόρις στο Μαϊάμι.

Ο Φρεντ Βασέρ έκανε κάτι που δύσκολα θα τολμούσε άλλος επικεφαλής της ομάδας της Ferrari στο παρελθόν, μετά το τέλος του γκραν πρι του Μαϊάμι.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ομάδας του Μαρανέλο μπήκε στους πανηγυρισμούς της McLaren για τη νίκη της στο GP του Μαϊάμι, φόρεσε το καπελάκι που του έδωσε ο Ζακ Μπράουν (διευθυντής της ομάδας του Ουόκινγκ) και έλουσε με σαμπάνια τον Λάντο Νόρις για την παρθενική του νίκη στη Formula 1.

Η Scuderia δημοσίευσε τις εικόνες από τη στιγμή αυτή στο Twitter, με τη λεζάντα: «Το έχουμε πει στο παρελθόν και θα το πούμε ξανά, κανείς δεν είναι ασφαλής όταν ο Φρεντ είναι κοντά».

Μάλιστα όλοι οι οδηγοί της Formula 1 έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στον Βρετανό μετά την πρώτη νίκη της καριέρας του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αναμνηστική ταμπέλα της McLaren για τους πανηγυρισμούς, η βρετανική ομάδα έγραψε το όνομα του Ζιλ Ντε Φεράν και αφιέρωσε τη νίκη στον Βραζιλιάνο, που έφυγε πέρσι από τη ζωή.

Θρύλος του βραζιλιάνικου μηχανοκίνητου αθλητισμού-γεννημένος στη Γαλλία αλλά με βραζιλιάνικη υπηκοότητα-, συνολικά, ο συγκέντρωσε 12 νίκες και 21 πολ ποζίσιον στο Cart/Indy, όπου αγωνίστηκε για εννέα σεζόν (από το 1995 έως το 2003).

Η κορύφωση της καριέρας του ήταν στην τελική ευθεία, μεταξύ 2000 και 2003, όταν οδήγησε για την «Penske». Από το 2018, ο Βραζιλιάνος εργάζεται στη McLaren, στη Formula 1. Έγινε αθλητικός διευθυντής της ομάδας και, το 2023, εργάστηκε ως σύμβουλος.