Η Honda σκέφτεται τη μετά Αλόνσο εποχή στην Aston Martin

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Η Honda σκέφτεται τη μετά Αλόνσο εποχή στην Aston Martin

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:13 - 14.04.2024 / Ανανεώθηκε: 22:13 - 14.04.2024

Η Honda ελπίζει ότι μια μέρα μπορεί να επανενωθεί με τον Μαξ Φερστάπεν, αφού μεταφέρει τον εφοδιασμό της με κινητήρες από τη Red Bull στην Aston Martin για το 2026.

Η Honda έχει τροφοδοτήσει τον Μαξ Φερστάπεν με κινητήρες και στα τρία του παγκόσμια πρωταθλήματα μέχρι στιγμής, με τον Ολλανδό να είναι το συντριπτικό φαβορί για να προσθέσει τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο φέτος.

Η ιαπωνική μάρκα έχει επίσης κατακτήσει δύο πρωταθλήματα κατασκευαστών με τη Red Bull, το αποκορύφωμα μιας αρχικά προβληματικής επιστροφής στη F1 με τη McLaren το 2015. Η σχέση του Φερστάπεν με τη Honda πρόκειται να τελειώσει το 2026, όταν θα γίνει συνεργάτης της Aston Martin.

Η Honda αρχικά αποφάσισε να αποσυρθεί από τη F1 μέχρι το τέλος του 2021, αλλά όταν αποχώρησε από αυτήν την απόφαση, η Red Bull είχε ήδη προχωρήσει με το εσωτερικό της τμήμα Red Bull Powertrains στο Μίλντον Κέινς, το οποίο εργάζεται για την πρώτη της ισχύ μονάδων για την εποχή των νέων κανόνων του 2026.

Θυμίζουμε πως ο Φερστάπεν έχει συμβόλαιο με τη Red Bull μέχρι το τέλος της σεζόν του 2028. Μιλώντας στο Motorsport.com σε μια σπάνια συνέντευξη, ο πρόεδρος της Honda Racing Corporation, Κότζι Γουατανάμπε δήλωσε ότι λυπάται που βλέπει τη σχέση της Honda με τον Ολλανδό να πλησιάζει στο τέλος, αλλά ελπίζει ότι μια μέρα θα επανενωθούν.

«Δεν πιστεύω πως αυτή η μέρα θα έρθει σύντομα. Εάν ο Φερστάπεν συνεχίσει να βρίσκεται στη Formula 1 μελλοντικά τότε ελπίζουμε να μπορέσουμε να δουλέψουμε ξανά μαζί κάποια μέρα. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή σχέση. Η μία πλευρά εμπιστεύεται την άλλη και οι εργαζόμενοι της Honda λατρεύουν τον Μαξ. Θα μας λείψει φυσικά. Έχουμε ακόμη δύο χρόνια συνεργασίας και θέλουμε να κατακτήσουμε πρωταθλήματα με τον Μαξ και τη Red Bull. Είναι πολύ σημαντικός. Είναι ο νούμερο ένα οδηγός αυτή τη στιγμή στην F1», ανέφερε ο Ιάπωνας.