Η McLaren «ντύνεται» στα χρώματα του Σένα για το GP του Μονακό (vid & pics)

Νέος χρωματισμός McLaren για το GP του Μονακό

i

©McLaren

Η McLaren «ντύνεται» στα χρώματα του Σένα για το GP του Μονακό (vid & pics)

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:00 - 21.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:48 - 29.05.2024

Η McLaren θα αγωνιστεί στο προσεχές αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1 το GP του Μονακό με έναν ειδικό χρωματισμό.

Η McLaren αποκάλυψε μέσω των social media μια νέα εμφάνιση για το Σαββατοκύριακο του γκραν πρι του Μονακό.

Ο νέος χρωματικός συνδυασμός είναι προς τιμήν του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Άιρτον Σένα, του οποίου η επέτειος των 30 χρόνων πραγματοποιείται φέτος.

Ο Σένα κέρδισε κάθε έναν από τους τρεις τίτλους του στη McLaren πριν μετακομίσει στη Williams το 1994. Κατά τη διάρκεια του γκραν πρι του Σαν Μαρίνο, πέθανε μετά από ατύχημα υψηλής ταχύτητας.

Η McLaren έχει υιοθετήσει μια ειδική εμφάνιση σε αρκετούς αγώνες τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων προηγούμενων ταξιδιών στο Μονακό.

Η αλλαγή που σχετίζεται με τον Σένα είναι εμπνευσμένη από το διάσημο αγωνιστικό κράνος του, το οποίο είχε εμφανώς τα κίτρινα και πράσινα χρώματα της σημαίας της Βραζιλίας. Ο Σένα παραμένει ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του γκραν πρι του Μονακό, κερδίζοντας τον αγώνα έξι φορές.

Η ανιψιά του Άιρτον, Μπιάνκα Σένα, είναι σήμερα η διευθύντρια της Senna Global, και δήλωσε: «Είναι τιμή να αναγνωρίζεται ο Άιρτον μέσα από αυτούς τους χρωματισμούς, σε συνεργασία τόσο με τη McLaren Racing όσο και με τη McLaren Automotive.

©McLaren

Πρόκειται για έναν φανταστικό τρόπο να γιορτάζουμε τη ζωή του, την κληρονομιά του, μέσω του εμβληματικού χρωματισμού και των δύο αυτοκινήτων. Η McLaren σήμαινε πολλά για εκείνον και μαζί πέτυχαν ιδιαίτερες επιτυχίες, πολλές εκ των οποίων είναι μνημειώδεις μέχρι σήμερα για τόσους πολλούς ανθρώπους», ανέφερε η Μπιάνκα Σένα.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Ζακ Μπράουν, πρόσθεσε ότι «η επίδραση (του Σένα) στη McLaren είναι τεράστια, όχι μόνο με τα αγωνιστικά του επιτεύγματα αλλά και με την παρουσία του στην ομάδα, και τώρα με την κληρονομιά του. Έτσι, είναι τιμή μας να αγωνιστούμε για εκείνον στο πιο επιτυχημένο του σιρκουί, με τον πράσινο, κίτρινο και μπλε χρωματισμό».

Η McLaren μπαίνει στο γκραν πρι του Μονακό σε δυνατή φόρμα, σημειώνοντας τρία βάθρα στους τελευταίους τρεις αγώνες - συμπεριλαμβανομένης μιας νίκης σε αγώνα στο Μαϊάμι.

©McLaren