Λεκλέρ: «Τουλάχιστον πήραμε ένα βάθρο»

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Scuderia Ferrari

Λεκλέρ: «Τουλάχιστον πήραμε ένα βάθρο»

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:15 - 19.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:37 - 29.05.2024

Ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν απογοητευμένος με τον τρόπο που εξελίχθηκε ο αγώνας του στην Ίμολα, αν και υπήρχε μια μικρή ικανοποίηση από την επιστροφή της Ferrari στο βάθρο.

Ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν χαρούμενος που διεκδίκησε μία θέση στο βάθρο μπροστά από τους tifosi στο γκραν πρι της Εμίλια-Ρομάνια, με την απόδοση της Ferrari στον αγώνα να του δίνει επίσης ελπίδα για το τι μπορεί να επιτύχει η ομάδα καθώς προχωρά η σεζόν.

Αφού ξεκίνησε με τη μεσαία γόμα ελαστικών από την 3η θέση του grid, ο Μονεγάσκος φάνηκε να ανεβάζει ρυθμό μετά το pit stop του για τη σκληρή γόμα, το οποίο του επέτρεψε να κυνηγήσει τον Λάντο Νόρις για την 2η θέση, καθώς ο αγώνας κατευθυνόταν προς τα τελευταία στάδια.

Ωστόσο ο Λεκλέρ δεν μπόρεσε να προσπεράσει τον Νόρις, καθώς έκανε πολλά λάθη που του στέρησαν τη «μάχη». Έτσι ο Μονεγάσκος αρκέστηκε στην 3η θέση του GP της Εμίλια-Ρομάνια.

«Τουλάχιστον πήραμε ένα βάθρο. Ήθελα να κερδίσω και σήμερα δεν το καταφέραμε. Με τα σκληρά ελαστικά ήμασταν γρήγοροι και προσπάθησα να πιέσω τον Λάντο όμως στη συνέχεια ήταν τρομερά γρήγορος. Συνολικά ο ρυθμός αγώνα μας ήταν πολύ δυνατός.

Υστερούσαμε στις κατατακτήριες δοκιμές και από τα δεδομένα είδαμε πως χάναμε χρόνο στη μεγάλη ευθεία, κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε. Στον υπόλοιπο γύρο ήμασταν δυνατοί κάτι το οποίο είναι πολύ καλό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Είναι τρομερό να είσαι στο βάθρο με όλους τους τιφόζι εδώ στην Ίμολα», είπε ο Λεκλέρ μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Στη συνέχεια ο Λεκλέρ ρωτήθηκε για τον επερχόμενο αγώνα στο Μονακό και τι περιμένει να κάνει εκεί: «Το Μονακό θα είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας όπως είναι εδώ στην Ίμολα. Είναι πάντα φοβερό να βλέπεις τόσο πολύ κόκκινο».