Κρατάει τους Μάγκνουσεν και Χούλκενμπεργκ και το 2024 η Haas

Κέβιν Μάγκνουσεν και Νίκο Χούλκενμπεργκ

i

©Haas F1 Media

Κρατάει τους Μάγκνουσεν και Χούλκενμπεργκ και το 2024 η Haas

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:44 - 24.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:54 - 24.08.2023

Η Haas γνωστοποίησε ότι θα κρατήσει τους Κέβιν Μάγκνουσεν και Νίκο Χούλκενμπεργκ, για την επόμενη χρονιά.

Η Haas ανακοίνωσε σήμερα (24/8) την επέκταση της συνεργασίας με τους Κέβιν Μάγκνουσεν και Νίκο Χούλκενμπεργκ, πράγμα που σημαίνει ότι η αμερικανική ομάδα θα διατηρήσει το οδηγικό της δίδυμο και για το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα.  

Ο Χούλκενμπεργκ επιλέχθηκε αντί του Αντόνιο Τζιοβινάτσι, παρά το γεγονός ότι ο Γερμανός απουσίαζε για τρία χρόνια από το grid με εξαίρεση ορισμένες περιστασιακές εμφανίσεις με τη Racing Point (νυν Aston Martin). 

Από την άλλη πλευρά ο Μάγκνουσεν κλήθηκε από την Haas το 2022 για να αντικαταστήσει τον Νικίτα Μαζέπιν, όταν έγινε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα η ομάδα να λύσει το συμβόλαιο του Μαζέπιν

«Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι είχαμε ένα εξαιρετικά συμπαγές οδηγικό δίδυμο φέτος στη F1 και στο τέλος δεν υπήρχε κανένας λόγος να το αλλάξουμε καθώς προχωρούμε προς τα εμπρός», ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας, Γκούντερ Στάινερ. 

«Με 113 εκκινήσεις μόνο με την ομάδα μας, ξέρουμε πού βρίσκονται οι δυνάμεις του Κέβιν, και η εμπειρία του με τον οργανισμό μας ταιριάζει πολύ καλά με αυτό. Στην άλλη μεριά του γκαράζ, ο Νίκο προσαρμόστηκε χωρίς καμία αναστάτωση και χωρίς τυμπανοκρουίσες και αποδείχθηκε πολύτιμο μέλος της ομάδας μας. Προσεγγίζει τις 200 εκκινήσεις στη F2 και είμαστε χαρούμενοι που θα καρπωθούμε αυτή την εμπειρία του», πρόσθεσε ο 58χρονος. 

Και κατέληξε: «Φέτος χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που είχαμε με τη VF-23, δεν κρυβόμαστε από αυτά, αλλά ήμασταν εξαιρετικά τυχεροί που είχαμε δύο οδηγούς που μας παρείχαν πολύτιμα δεδομένα για να βοηθήσουν την προσπάθεια των μηχανικών μας. Ο Κέβιν και ο Νίκο συνεργάστηκαν κανά από την πρώτη στιγμή και μαζί σκόραραν βαθμούς, ενώ ειδικά ο Νίκο ήταν εξαιρετικός στις δοκιμές κατάταξης, μπαίνοντας στο Q3 σε έξι περιπτώσεις φέτος. Και οι δύο απολαμβάνουν το χρόνο τους στο σπορ, έχουν ώριμο μυαλό ανάμεσα στους ώμους τους και εις βάθος κατανοούν όσα του ζητάμε».