Ο Χόρνερ σύγκρινε τον Φερστάπεν με δύο θρύλους της Formula 1

Κρίστιαν Χόρνερ και Μαξ Φερστάπεν

i

©Photo by Mark Thompson/Getty Images

Ο Χόρνερ σύγκρινε τον Φερστάπεν με δύο θρύλους της Formula 1

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:54 - 21.08.2023 / Ανανεώθηκε: 20:57 - 21.08.2023

Ο επικεφαλής της Red Bull Κρίστιαν Χόρνερ σύγκρινε τον Μαξ Φερστάπεν με τους Αλέν Προστ και Άιρτον Σένα.

Ο Μαξ Φερστάπεν έχει μετατρέψει τη φετινή σεζόν της Formula 1 σε παράσταση για έναν ρόλο με την απόλυτη κυριαρχία του στο κόκπιτ της Red Bull RB19, καθώς οδεύει προς το τρίτο διαδοχικό του παγκόσμιο πρωτάθλημα με 10 νίκες σε 12 γκραν πρι μέχρι στιγμής. 

Με 10 αγώνες στο πρόγραμμα ακόμη μέχρι το τέλος της σεζόν του 2023, ο Ολλανδός μπορεί κάλλιστα να σπάσει το ρεκόρ του των 15 νικών σε μία σεζόν, που πέτυχε πέρσι. Μπορεί να ισοφαρίσει το ρεκόρ 9 διαδοχικών του Σεμπάστιαν Φέτελ στον επόμενο αγώνα στο Ζάντβουρτ της πατρίδας του και μετά να το σπάσει κι αυτό.

Ο επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ είναι πάρα πολύ ικανοποιημένος με τη εξέλιξη του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. Ο Βρετανός λίγες ημέρες πριν την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου στην Ολλανδία έκανε μία εγκωμιαστική σύγκριση του Μαξ Φερστάπεν με δύο θρύλους του αθλήματος. 

«Σε ό,τι αφορά τους οδηγούς, είναι δύσκολο να συγκρίνουμε οδηγούς από διαφορετικές γενιές, αλλά μοιάζει με τον Άιρτον Σένα και τον Αλέν Προστ, αμφότεροι θρύλοι του αθλήματος. Ο Μαξ (Φερστάπεν) πλησιάζει απειλητικά αυτό το γκρουπ οδηγών, αλλά είναι πάντα ιδιαίτερο να συγκρίνουμε διαφορετικές εποχές», δήλωσε ο Χόρνερ. 

Μάλιστα ο Χόρνερ κατά την περίοδο των 80s είχε άλλον αγαπημένο οδηγό, τον Νάιτζελ Μάνσελ. «Το 1988 ήμουν στο στρατόπεδο του Μάνσελ. Εκείνη την χρονιά είχε μεγάλο μειονέκτημα έναντι των McLaren λόγω του μονοθέσιου του. Ωστόσο εγώ τον υποστήριζα. Βέβαια από εκείνη τη σεζόν έμειναν οι σκληρές μονομαχίες των Προστ και Σένα. Ήταν πολύ ωραία να τις παρακολουθεί κανείς από τις κερκίδες».