Λεκλέρ: «Δεν περίμενα καθόλου ένα τέτοιο αποτέλεσμα»

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Scuderia Ferrari

Λεκλέρ: «Δεν περίμενα καθόλου ένα τέτοιο αποτέλεσμα»

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:09 - 26.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:10 - 26.11.2023

Ο Σαρλ Λεκλέρ φάνηκε έκπληκτος με την επίδοσή του στις τελευταίες για φέτος κατατακτήριες δοκιμές του Άμπου Ντάμπι.

Ο Σαρλ Λεκλέρ το πάλεψε και πήρε ένα καλό αποτέλεσμα στις τελευταίες για φέτος κατατακτήριες δοκιμές του Άμπου Ντάμπι. Ο Μονεγάσκος της Ferrari τερμάτισε στη 2η θέση της τελικής κατάταξης, πίσω μόνο από τον Μαξ Φερστάπεν.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Μονεγάσκος ανέφερε: «Ειλικρινά, δεν περίμενα καθόλου ένα τέτοιο αποτέλεσμα με βάση το πώς είχε εξελιχθεί μέχρι τώρα το τριήμερο. Στον τελευταίο γύρο γνώριζα πως έπρεπε να τα δώσω όλα. 

Στην τελευταία στροφή γλίστρησα πολύ, αλλά όλοι είχαν ανάλογες περιπτώσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη 2η θέση. Στο Q1 και στο Q2 ανησύχησα πολύ για την πρόκριση. Τελικά όμως είμαι στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, κάτι που είναι φοβερό».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με την SF-23 στη Γιας Μαρίνα, ο 26χρονος δήλωσε: «Το μονοθέσιό μας είναι πολύ δύστροπο. Όταν δεν έχουμε φρέσκα ελαστικά στο μονοθέσιο, μπορεί να κάνουμε ως οδηγοί έναν φοβερό γύρο αλλά να είμαστε τελευταίοι. Δεν είχα πολλές ελπίδες σήμερα. Με τα φρέσκα ελαστικά, το μονοθέσιο ζωντάνεψε και είχα φοβερή αίσθηση. Έκανα έναν φοβερό γύρο, χαίρομαι που είμαι στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, αλλά είναι μεγάλη έκπληξη».

Για τη μάχη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με τη Mercedes, o Λεκλέρ είπε: «Ελπίζω να πάει καλά. Αυτός είναι ο στόχος, να τους κερδίσουμε. Μακάρι ο Κάρλος (Σάινθ) να έχει καλή εκκίνηση. Πρέπει να είμαστε μπροστά από τις Mercedes και να πάρουμε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Αυτό με νοιάζει μόνο».