Λεκλέρ: «Το μονοθέσιο κάνει αυτά ακριβώς που περιμέναμε, δυστυχώς η Red Bull έκανε διπλάσιο άλμα σε σχέση με εμάς»

Σαρλ Λεκλέρ

i

Σαρλ Λεκλέρ/ ©@ScuderiaFerrari

Λεκλέρ: «Το μονοθέσιο κάνει αυτά ακριβώς που περιμέναμε, δυστυχώς η Red Bull έκανε διπλάσιο άλμα σε σχέση με εμάς»

Ο Σαρλ Λεκλέρ θεωρεί πως η Ferrari δεν έχει βελτιωθεί, αλλά παραδέχθηκε ότι η Red Bull έχει κάνει μεγάλα άλματα βελτίωσης.

Στην ιταλική ομάδα επικρατεί έντονος προβληματισμός για το λόγο που βρίσκεται ένα βήμα πίσω σε σχέση με τη Red Bull. H αυστριακή ομάδα έχει κατακτήσει όλες τις νίκες έως τώρα τη φετινή σεζόν ενώ η Ferrari έχει ως καλύτερο αποτέλεσμα την 3η θέση του Σαρλ Λεκλέρ, στο γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν.   

Μιλώντας στο planetf1 ο Μονεγάσκος οδηγός είπε: «Το μονοθέσιο κάνει αυτά ακριβώς που περιμέναμε να κάνει από πλευράς απόδοσης. Αυτό σημαίνει πως δεν κάναμε κακή δουλειά, απλά δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες μας. Αλλά δυστυχώς η Red Bull Racing έκανε διπλάσιο άλμα σε σχέση με εμάς, οπότε πιστεύω πως πρέπει να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας». 

Επίσης ο 25χρονος πιλότος παραδέχθηκε ότι πως η εικόνα των ομάδων δεν πρόκειται να αλλάξει, αλλά αναφέρθηκε στην προετοιμασία της ιταλικής ομάδας που γίνεται στο Μαρανέλο.    

«Υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία συνειδητοποιήσαμε πως θα είναι καλύτερα στο μέλλον για εμάς. Μας δίνουν αυτοπεποίθηση για το τι έρχεται. Τώρα, κατανοώ περισσότερο γιατί είμαστε εδώ που είμαστε. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον, όχι για το άμεσο όμως, διότι η διαφορά από τη Red Bull είναι μεγάλη. Είμαι σίγουρος πως θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί στη μάχη. Δεν θέλω να θέσω ένα χρονοδιάγραμμα, αλλά θα δουλέψουμε όσο πιο σκληρά γίνεται για να είμαστε όσοι πιο γρήγοροι μπορούμε. Εξετάζουμε το concept του μονοθεσίου μας. Είναι πολύ νωρίς όμως για συμπεράσματα. Δεν έχει λειτουργήσει όπως θα περιμέναμε, αλλά δεν σημαίνει πως πρέπει να το αλλάξουμε εντελώς από εδώ και πέρα. Έχουμε όμως μια ιδέα για το πώς θα το κάνουμε να δουλέψει και να πιάσουμε τη Red Bull».