Μπράουν για Φερστάπεν: «Δεν θα κέρδιζε αν δεν ήταν στη Red Bull»

Ζακ Μπράουν

i

©McLaren

Μπράουν για Φερστάπεν: «Δεν θα κέρδιζε αν δεν ήταν στη Red Bull»

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:00 - 14.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:21 - 29.05.2024

Ο CEO της McLaren, Ζακ Μπράουν μίλησε για το ποιος είναι αυτός που κάνει τη διαφορά στους αγώνες ταχύτητας.

Ο διευθυντής της McLaren, Ζακ Μπράουν ήταν καλεσμένος στο podcast Beyond the Grid της Formula 1 και κλήθηκε να σχολιάσει πόση σημασία έχει ο οδηγός και πόση το μονοθέσιο στη σύγχρονη εποχή της F1, λίγες μέρες μετά τη νίκη του Λάντο Νόρις στο GP του Μαϊάμι.

«Στο τέλος της ημέρας, τα χρειάζεσαι και τα δύο», είπε ο Μπράουν, «δεν πιστεύω ότι μπορείς να κερδίζεις χωρίς έναν οδηγό-αστέρα, οπότε τα χρειάζεσαι και τα δύο. Όλα ξεκινούν από το αυτοκίνητο. Συχνά με ρωτούν: είναι ο οδηγός ή είναι το αυτοκίνητο.

Η Haas μήνυσε τον Στάινερ
FORMULA 1

22:00 - 13.05.2024

Η Haas μήνυσε τον Στάινερ

Η Haas μήνυσε τον πρώην επικεφαλής της ομάδας, Γκίντερ Στάινερ για παραβιάσεις εμπορικών δικαιωμάτων στην αυτοβιογραφία του «Surviving to Drive».

Είναι και τα δύο. Πιστεύω ότι υπάρχουν έξι, επτά οδηγοί σήμερα που θα μπορούσαν να γίνουν πρωταθλητές με τη Red Bull. Όσο σπουδαίος κι αν είναι ο Μαξ, και είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών, δεν πιστεύω ότι θα κέρδιζε το πρωτάθλημα με οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο πέραν της Red Bull σε αυτό το σημείο».

Ο Αμερικανός συνέχισε λέγοντας: «Κοιτάζοντας τη διαφορά, ο Σέρχιο Πέρες είναι ένας εξαιρετικός οδηγός που έχει δείξει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τον Μαξ από καιρό σε καιρό - αλλά δείτε τη διαφορά. Όσο οι διαφορές μεταξύ των ομάδων μικραίνουν, ο Μαξ τα καταφέρνει εξαιρετικά καλά.

Τη μια μέρα είσαι στη 2η θέση και την άλλη στην 5η, κι όλα συνεχώς αλλάζουν. Τα αυτοκίνητα είναι τόσο κοντά, που ο οδηγός στο τέλος θα κάνει τη διαφορά. Στο τέλος, χρειάζεσαι και τα δύο», κατέληξε ο Ζακ Μπράουν.