Νόρις: «Έμαθα από τα λάθη μου, τα τρία pit-stop έκαναν τον αγώνα πιο δύσκολο»

Λάντο Νόρις

i

©Photo by Kym Illman/Getty Images

Νόρις: «Έμαθα από τα λάθη μου, τα τρία pit-stop έκαναν τον αγώνα πιο δύσκολο»

Άγγελος Φραγκισκάτος 10:00 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:36 - 09.10.2023

Ο Λάντο Νόρις ήταν χαρούμενος αλλά και καταπονημένος με το τρίτο συνεχόμενο βάθρο του στο γκραν πρι του Κατάρ.

Η αναβαθμισμένη πλέον McLaren έχει δει στα δύο τελευταία γκραν πρι (Ιαπωνία, Κατάρ) τους Όσκαρ Πιάστρι και Λάντο Νόρις να ανεβαίνουν στο βάθρο. 

Ο Νόρις με το βάθρο που πήρε στον αγώνα του Κατάρ έφτασε τα πέντε για φέτος. Το πέσιμο της καρό σημαίας βρήκε τον Βρετανό να είναι πίσω από τον όμοσταβλό του, Πιάστρι και τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Μαξ Φερστάπεν. 

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ο Νόρις μίλησε για την εμπειρία του στους 57 γύρους της Λουσέιλ: «Ήταν ένας τρομερός αγώνας από τον πρώτο έως τον τελευταίο γύρο. Είχα καλό πρώτο γύρο, έμαθα από τα χθεσινά μου λάθη, δοκίμασα να πάρω πιο κλειστή γραμμή και αυτό δούλεψε. 

Έκανα καλή εκκίνηση, είχα καλό ρυθμό. Είμαι χαρούμενος, είμαι ιδρωμένος, έχω σκάσει από τη ζέστη και είμαι λίγο κουρασμένος. Η ομάδα έκανε τρομερή δουλειά για το τρίτο σερί βάθρο και κάναμε pit-stop 1,8 δευτερόλεπτα».

Για το πόσο καταπονημένος ήταν, ο 23χρονος ανέφερε: «Τα τρία pit-stop έκαναν τον αγώνα πιο δύσκολο. Μπορούσαμε να πιέσουμε περισσότερο από άλλους αγώνες. Στο τελευταίο stint πίεζα στο όριο. Ήταν ένας από τους δυσκολότερους αγώνες μου, ήταν μια νέα πρόκληση. Μπράβο στον Όσκαρ, δεν έκανε λάθη. Συγχαρητήρια και στον Μαξ».